Rădoi: Eu sunt antrenorul, chiar dacă am găsit această portiţă regulamentară cu directorul sportiv

Mirel Rădoi a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că el este antrenorul principal al formaţiei Steaua, chiar dacă, în lipsa licenţei Pro, a apelat la o portiţă regulamentară pentru a putea sta pe banca de rezerve în timpul meciurilor.

132 afișări
Imaginea articolului Rădoi: Eu sunt antrenorul, chiar dacă am găsit această portiţă regulamentară cu directorul sportiv

Rădoi: Eu sunt antrenorul, chiar dacă am găsit această portiţă regulamentară cu directorul sportiv (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

El recunoaşte că nu este tocmai moral să activeze ca tehnician fără a avea licenţă, dar afirmă că va urma cursurile la fel ca toţi ceilalţi antrenori. "Chiar dacă am găsit această portiţă regulamentară (n.r. - ocuparea funcţiei de director sportiv) cred că a înţeles toată lumea că eu voi fi antrenorul principal. Deci o spun clar că ocup funcţia de antrenor principal. Cred că situaţia mea a fost greşit înţeleasă. Referitor la licenţa Pro, eu nu am spus niciodată că vreau să fiu antrenor fără licenţă. Mi s-a oferit această şansă (n.r. - de a antrena echipa Steaua), pe care majoritatea antrenorilor ar fi acceptat-o indiferent dacă au sau nu licenţă. Poate că nu e moral. Dar eu voi continua studiile, indiferent că vor dura doi-trei-cinci ani, pentru a-mi lua licenţa. Nu am apelat la nimeni să mi se dea această licenţă gratuit. Pentru că ştiu că sunt foarte mulţi colegi de-ai mei care au studian ani de zile pentru această licenţă. Şi mi se pare normal să urmez şi eu această cale", a explicat el.

Rădoi nu se va înscrie la şcoala de antrenori în următoarele două luni din cauza programului încărcat. "Sunt foarte multe posibilităţi de a face studiile, atât în ţară, cât şi în străinătate. Dar deocamdată în aceste două luni nu am cum, pentru că avem meciuri din trei în trei zile. Dar după această perioadă absolut că voi continua studiile", a spus Mirel Rădoi.

Deşi conduce echipa de la reluarea pregătirilor, Mirel Rădoi nu a semnat deocamdată contractul cu FC Steaua şi nici nu ştie care va fi durata acestuia. "Nu se pune problema de bani. Pentru mine acum este important să încep acest drum de antrenor, banii contează mai puţin. Cu siguranţă că dacă vom avea performanţe vom câştiga şi bani mai mulţi. Durata contractului deocamdată nu s-a stabilit. Contractul va trebui să îl discutăm şi să îl semnăm la Bucureşti", a precizat el.

Rădoi luase decizia de a renunţa la cariera de jucător după ce s-a încheiat campionatul din Qatar. "După ce s-a terminat sezonul am fost sunat. Mi-a făcut plăcere oferta, dar nu am acceptat imediat, chiar dacă de-a lungul timpului au mai fost discuţii. Când s-au terminat meciurile şi contractul din Qatar, luasem decizia să-mi închei cariera de fotbalist. Am acceptat oferta pentru că vroiam să îmi încep cariera de antrenor. Iar când mi s-a oferit am acceptat şi în ideea că o parte din jucători vor pleca şi nu vor semna noi contracte. Şi atunci m-am gândit la ideea de a face un lot, nu neapărat pe ideile mele, dar pe ideile noastre, mă refer aici la noi, cei din staful tehnic. Asta ca să începem drumul cu o echipă cu filosofia noastră", a afirmat Rădoi.

El a menţionat că lipsa experienţei lui ca antrenor va fi compensată de cunoştinţele membrilor stafului său. "Am venit cu cea mai mare încredere la Steaua, atât eu, cât şi staful. Massimo Pedrazzini are o experinţă mare, poate mai mult decât antrenorii principali din Liga I. Apoi Dică şi el cunoaşte echipa, a cunoscut-o atât în perioadele bune, cât şi în cele mai puţin bune. Deci o oarecare experienţă avem. E clar că experienţa mea de antrenor lipseşte, dar o putem acoperi prin experienţa celor doi, plus experienţa noastră ca jucători până la o vârstă şi am putut vedea lucrurile puţin diferit", a precizat Rădoi.

Mirel Rădoi a preluat conducerea tehnică a echipei Steaua în această vară, înlocuindu-l pe Constantin Gâlcă. El este la prima experienţă de antrenor, fiind prezentat de site-ul oficial al Stelei ca director sportiv, deoarece nu are licenţa Pro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici