Rădoi: Mă bucur că venirea mea la Steaua a dus la schimbarea regulamentului

Directorul sportiv al FC Steaua, Mirel Rădoi, a declarat că acceptă decizia Comitetului Executiv al FRF în urma căreia i se interzice să mai dea indicaţii jucătorilor în timpul meciurilor şi a precizat că se bucură că venirea lui la gruparea roş-albastră a dus la schimbarea regulamentului.

259 afișări
Imaginea articolului Rădoi: Mă bucur că venirea mea la Steaua a dus la schimbarea regulamentului

Mirel Rădoi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu este nicio problemă, dacă dânşii (n.r. - membrii Comitetului Executiv) au considerat că asta este cea mai bună decizie... ce să facem? O acceptăm şi pe asta. Până la urmă mă bucur că venirea mea a putut să schimbe regulamentul şi să facă anumite lucruri care trebuiau făcute de mult. Contează mai puţin cine şi câţi sunt împotriva mea. Atâta timp cât aceste decizii au fost luate noi trebuie să le acceptăm. Mai departe, trebuie să ne vedem de problemele noastre interne pe care trebuie să le rezolvăm. Pentru că altfel mergem din rău în mai rău", a afirmat, Rădoi, joi seara, la finalul partidei Steaua - Rosenborg.

Antrenorul Mirel Rădoi, care ocupă oficial funcţia de director sportiv la FC Steaua, nu va mai avea voie să dea indicaţii de pe banca de rezerve, în urma propunerii Comisiei Tehnice a FRF, aprobată, joi, de Comitetul Executiv al federaţiei.

La finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF, preşedintele Răzvan Burleanu a explicat că un oficial care nu este antrenor principal sau secund poate fi sancţionat cu suspendare între 4 şi 6 meciuri dacă dă indicaţii în timpul jocului. "Decizia Comitetului Executiv nu e îndreptată împotriva lui Mirel Rădoi, modificarea de azi spune doar că indicaţiile le pot da doar antrenorul principal şi secunzii, deci de niciun alt oficial aflat pe bancă. Dacă un alt oficial se ridică sau dă indicaţii tehnice în cursul unui meci acesta este sancţionat cu 4-6 etape de suspendare. Observatorul de joc şi brigada de arbitri va menţiona acest lucru în raport", a spus Burleanu.

Conform site-ului FRF, articolul 59 din ROAF a fost modificat cu următorul paragraf: "Pot da instrucţiuni în timpul jocului doar Directorul Tehnic, antrenorul principal sau antrenorul secund. În cazuri excepţionale (de ex. antrenorul principal şi antrenorul secund sunt suspendaţi) antrenorul cu portarii va avea dreptul de a da instrucţiuni în timpul jocului. Sancţiunea aplicată persoanelor care încalcă această prevedere va fi suspendare între 4 şi 6 jocuri şi penalitate, astfel: Liga I între 6.800 lei şi 13.570 lei; Liga a II-a între 4.500 lei şi 9.100 lei; Liga a III-a între 2.270 lei – 4.560 lei".

Directorul sportiv al FC Steaua, Mirel Rădoi, a fost sancţionat de Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA cu interzicerea dreptului de a sta pe banca tehnică a campioanei României la meciurile din cupele europene, deoarece nu deţine licenţă de antrenor.

De asemenea, clubul Steaua Bucureşti a fost amendat cu 50.000 de euro.

Mirel Rădoi a preluat conducerea tehnică a echipei Steaua în această vară, înlocuindu-l pe Constantin Gâlcă. El este la prima experienţă de antrenor, fiind prezentat de site-ul oficial al Stelei ca director sportiv, deoarece nu deţine licenţa Pro.

La cele patru meciuri disputate de Steaua în ediţia 2015-2016 a Ligii Campionilor, cu Trencin şi Partizan Belgrad, din turul II, respectiv III preliminar, Mirel Rădoi nu a participat la conferinţele de presă, el fiind înlocuit de Massimo Pedrazzini, cel care deţine licenţa Pro şi este oficial antrenor principal al formaţiei Steaua. În schimb, Mirel Rădoi a stat pe banca de rezervă şi a acordat indicaţii jucătorilor stelişti în timpul partidelor. asemenea unui antrenor principal.

În Liga I, Mirel Rădoi, care nu a promovat examenul de Bacalaureat, necesar înscrierii la Şcoala de Antrenori, participă la conferinţele de presă şi îndeplineşte funcţia de "principal", chiar dacă nu are licenţa Pro şi în organigrama clubului este înregistrat ca director sportiv. De altfel, Rădoi a recunoscut public faptul că în Liga I profită de o portiţă regulamentară pentru a putea sta pe banca de rezerve în timpul meciurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici