Radu Voina: Am căzut de acord să preiau echipa Oltchim până în vară

Tehnicianul Radu Voina a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că încă nu a semnat un contract cu Oltchim Râmnicu Vâlcea, dar şi-a dat acordul în vederea preluării echipei până în vară, urmând să discute condiţiile pentru o eventuală înţelegere pe o durată mai lungă.

29 afișări
Imaginea articolului Radu Voina: Am căzut de acord să preiau echipa Oltchim până în vară

Radu Voina, antrenor la Oltchim până la 1 ianuarie 2012 (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)

"Am discutat cu conducerea Oltchimului, n-am semnat încă niciun contract, dar am căzut de acord să preiau echipa până în vară. Şi-au dorit să discutăm direct despre un contract pe un an şi jumătate, dar în acest moment nu se pune problema, din punctul meu de vedere. Am acceptat să antrenez Oltchim până în vară, din cauza interesului echipei naţionale, dar dacă vorbim de condiţii pentru încă un sezon, pe acestea le voi pune miercuri, când mă voi prezenta la primul antrenament. Am explicat că e nevoie de mai multe măsuri începând din vară, de exemplu un lot de 18 jucătoare şi două echipe eventual, iar dacă nu vor accepta toate condiţiile, după ce se încheie sezonul acesta să ne strângem mâinile şi am plecat", a spus Voina.

Radu Voina consideră că schimbarea antrenorului la o echipă ca Oltchim este un şoc: "Când se schimbă un antrenor, mai ales la o echipă cu pretenţii, este un şoc. Poate să fie cu două tăişuri, ori fetele să fie foarte motivate, ori să iasă foarte rău. Dacă am şti că astfel de schimbări produc doar şocuri pozitive, poate ar trebui schimbat antrenorul zilnic".

Preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, a anunţat, marţi, că antrenorul Radu Voina a acceptat să semneze un contract valabil până la 1 ianuarie 2012 cu gruparea vâlceană.

Miercuri dimineaţă, la ora 10.30, Voina va conduce primul antrenament al campioanelor, după care va face deplasarea cu echipa la Cluj-Napoca, acolo unde Oltchim joacă, joi, derbiul campionatului cu Universitatea Jolidon.

Radu Voina a antrenat campioana României şi în sezonul trecut, ajungând până în finala Ligii Campionilor, pierdută în faţa campioanei din Danemarca, Viborg.

Preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, a declarat, luni, că înţelegerea cu antrenoarea daneză Anja Andersen a fost reziliat pe cale amiabilă.

Anja Andersen a fost numită în data de 3 februarie în funcţia de antrenor al echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea, înlocuindu-l pe ungurul Peter Kovacs. Această schimbare de pe banca tehnică a campioanei României s-a produs cu trei zile înaintea debutului în grupele principale ale Ligii Campionilor.

Tot luni, antrenorul echipei naţionale de handbal feminin, Radu Voina, declarase, pentru MEDIAFAX, că a refuzat oferta de a prelua conducerea tehnică a formaţiei Oltchim, primită după demiterea danezei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici