Rafael Marquez, căpitanul echipei naţionale de fotbal a Mexicului şi fostul jucător de la FC Barcelona, investigat pentru trafic de droguri

Căpitanul echipei naţionale de fotbal a Mexicului, Rafael Marquez, în trecut la FC Barcelona, a fost sancţionat de către Departamentul de Trezorerie din Statele Unite al Americii pentru posibile legături cu traficul de droguri, informează BBC.

270 afișări
Imaginea articolului Rafael Marquez, căpitanul echipei naţionale de fotbal a Mexicului şi fostul jucător de la FC Barcelona, investigat pentru trafic de droguri

Rafael Marquez, căpitanul echipei naţionale de fotbal a Mexicului şi fostul jucător de la FC Barcelona, investigat pentru trafic de droguri

Rafael Marquez, ajuns la 38 de ani, este investigat alături de alţi 20 de oameni, printre care şi cântăreţul mexican Julio Cesar Alvarez.

Trezoreria a transmis un comunicat în care a anunţat că urmează să sancţioneze şi 42 de entităţi din Mexic, inclusiv un club de fotbal şi un cazinou. Cu toţii sunt acuzaţi că au avut legături cu Raul Flores Hernandez, un cunoscut traficant de droguri. Marquez s-ar fi comportat ca "persoană paravan" şi ar fi deţinut bunuri pentru acesta, notează sursa amintită.

Sancţiunile constau în blocarea tuturor bunurilor americane ale persoanelor şi entităţilor respective şi interzicerea de a face afaceri cu cetăţenii americani.

Rafa Marquez este în continuare căpitanul echipei naţionale a Mexicului, la care a strâns 142 de selecţii şi 17 goluri. În prezent, fundaşul central evoluează pentru Atlas Guadalajara, echipa la care s-a format. A mai jucat la AS Monaco (1999-2003), FC Barcelona (2003-2010), New York Red Bulls (2010-2012), Club Leon (2013-2014) şi Hellas Verona (2014-2015).

Marquez are în palmares 16 trofee, printre care patru titluri de campion al Spaniei şi două Ligi ale Campionilor, cucerite cu Barcelona.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici