Rafael Nadal despre situaţia lui Djokovic: Îmi pare rău pentru el, dar ştia care sunt condiţiile / Eu cred în ceea ce spun oamenii de ştiinţă

După victoria obţinută joi, la Melbourne, în faţa lui Riardas Berankis (6-2, 7-5), Rafael Nadal a fost chestionat de L'Équipe despre situaţia lui Novak Djokovic, a cărui viză a fost anulată şi care se află în prezent într-un hotel în carantină la Melbourne, în aşteptarea unei posibile expulzări.

4759 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal despre situaţia lui Djokovic: Îmi pare rău pentru el, dar ştia care sunt condiţiile / Eu cred în ceea ce spun oamenii de ştiinţă

Rafael Nadal despre situaţia lui Djokovic: Îmi pare rău pentru el, dar ştia care sunt condiţiile / Eu cred în ceea ce spun oamenii de ştiinţă

Discuţia despre situaţia sârbului a fost parte dintr-o declaraţie consemnată de publicaţia franceză, în care spaniolul a discutat şi despre cum a trecut el prin COVID-19.

V-aţi recuperat uşor după ce aţi contractat Covid-19 la Abu Dhabi, în decembrie?

Nu. Am avut patru, cinci zile foarte dificile. A fost greu şi, după aceea, m-am simţit foarte obosit. Am avut febră. Am stat în pat câteva zile, fără să mă pot mişca prea mult, pentru că eram foarte bolnav şi aveam febră. Când testul PCR a ieşit negativ, am decis să vin în Australia cât mai curând posibil. După părerea mea, era cea mai bună soluţie pentru a mă recupera cât mai repede posibil, mental şi fizic, şi pentru a mă adapta la condiţiile de aici.

Aţi ezitat să faceţi această călătorie la Melbourne?

Întotdeauna mi-am dorit să vin. Am decis să vin după meciurile mele din Abu Dhabi. Acesta a fost obiectivul. După ce am contractat virusul, am aşteptat să văd cum reacţionează şi cum se recuperează corpul meu. Am putut să mă antrenez două zile înainte de a veni aici. Nu eram neapărat în formă optimă, după zece zile petrecute acasă, dar m-am simţit suficient de bine pentru a veni.

Cum reacţionaţi la cazul lui Novak Djokovic, aflat în prezent într-un hotel în carantină la Melbourne, în aşteptarea unei eventuale expulzări, după ce i-a fost anulată viza?

După părerea mea, ceea ce se întâmplă nu este bun pentru nimeni. Nu am toate detaliile, aşa că nu pot avea o opinie clară. Tot ce pot spune este că trecem printr-o perioadă foarte dificilă. Multe familii au suferit enorm în ultimii doi ani din cauza pandemiei. Este normal ca oamenii de aici, din Australia, să fie supăraţi de această situaţie, având în vedere toate restricţiile foarte stricte prin care au trecut. Mulţi oameni nu au putut merge acasă.

Tot ce pot spune este că eu cred în ceea ce spun oamenii de ştiinţă. Dacă ei spun că trebuie să te vaccinezi, trebuie să te vaccinezi. Eu am avut Covid. Am fost vaccinat de două ori. Dacă faci asta, poţi juca aici fără probleme. Aceasta este singura certitudine. Dacă eşti vaccinat, poţi juca la Australian Open şi oriunde altundeva. Lumea a suferit prea mult pentru a nu respecta regulile.

L-aţi încuraja pe Djokovic să se vaccineze?

Nu încurajez pe nimeni. Fiecare trebuie să facă ceea ce i se pare bine pentru el. Dar există reguli. Dacă nu vrei să te vaccinezi, poţi avea probleme. Mulţi oameni au murit în ultimii doi ani. Părerea mea este că vaccinul este singura soluţie pentru a opri această pandemie. Asta spun oamenii de ştiinţă. Nu sunt eu cel care să spună altceva.

V-aţi dori ca Djokovic să poată juca la Australian Open sau credeţi că ar fi trebuit să se aştepte la această situaţie?

Nu am nicio părere în această privinţă. Cred că dacă ar fi vrut, ar fi putut să joace aici, în Australia, fără griji. A ales. Toată lumea este liberă să facă propriile alegeri, dar în spatele lor există consecinţe. Evident, nu-mi place situaţia. Pe de o parte, îmi pare rău pentru el. Dar, pe de altă parte, el cunoştea condiţiile de luni de zile. El a făcut propria sa alegere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici