Rafael Nadal: Îmi place foarte mult Ilie Năstase. Apreciez tenisul din perioada românului

Primul lider ATP din istoria circuitului are un fan cu ştaif. Marele Nadal vorbeşte la superlativ despre Nasty.

687 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal: Îmi place foarte mult Ilie Năstase. Apreciez tenisul din perioada românului

Ilie Năstase trece prin momente de cumpănă, după ce vineri s-a ales cu două dosare penale, iar sora sa, Georgeta Kornmann, s-a stins din viaţă în aceeaşi zi. Mulţi conaţionali au sărit la gâtul lui "Nasty" şi l-au pus la zid pentru scandalul creat în trafic, însă avem dovada că, în ciuda derapajelor sale, Năstase rămâne unul dintre cei mai buni ambasadori ai României.

Rafael Nadal (1 ATP), cel mai bun tenismen al momentului, s-a declarat un fan al lui Ilie Năstase, chiar înainte de startul turneului de la Roland Garros, pe care spaniolul l-a cucerit de 10 ori: "Îmi place foarte mult Ilie Năstase. Apreciez cel mai mult tenisul din acea perioadă, în care juca Năstase, deoarece forţa loviturilor nu era atât de importantă. Era mai multă magie. Talentul conta mai mult, tactica de asemenea. Punctele se construiau mai mult'', a declarat Nadal într-un interviu pentru L'Equipe.

Declaraţia foarte onorantă pentru Ilie Năstase a fost făcută în contextul în care sportul alb trece printr-o perioadă de tranziţie. Rafael Nadal suspină după jocul clasic al lui Năstase şi propune modificări ale regulamentului care să readucă punctele lungi în tenisul actual: ''În zece ani, tenisul poate fi în pericol. Zgura este singura suprafaţă în care au loc puncte elaborate şi se pot încerca lucruri noi", a mai adăugat ibericul. Năstase, la fel ca Nadal, face parte din galeria campionilor de la Roland Garros, românul triumfând pe zgura pariziană în anul 1973.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici