Rafael Nadal nu va mai juca niciun meci în 2016: "Sunt foarte întristat"

Tenismenul spaniol Rafael Nadal (locul 6 în clasamentul mondial) a anunţat, joi, faptul că nu va mai juca niciun meci în 2016, pentru a se recupera complet după accidentarea suferită la încheietura mâinii stângi, notează Reuters.

529 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal nu va mai juca niciun meci în 2016: "Sunt foarte întristat"

Rafael Nadal nu va mai juca niciun meci în 2016

Într-un comunicat oficial, Nadal, câştigător a 14 titluri de Mare Şlem, a precizat că vrea să înceapă o "pregătire intensă" pentru sezonul 2017. Sportivul spaniol avea şanse foarte mari să se califice la Turneul Campionilor de la Londra, care va avea loc în perioada 13-20 noiembrie.

Din cauza problemelor la încheietură, jucătorul în vârstă de 30 de ani a fost obligat să se retragă de la Openul Franţei, înaintea partidei din turul trei, ratând totodată şi turneul de la Wimbledon. Nadal a revenit cu succes la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, unde a câştigat medalia de aur la dublu, alături de conaţionalul Marc Lopez.

"Am concurat nepregătit la Jocurile Olimpice, pentru că am vrut să câştig o medalie pentru Spania. Acea recuperare forţată mi-a provocat dureri până în prezent, când am decis să spun stop. Am în minte deja sezonul 2017. Sunt foarte întristat de faptul că nu voi participa la Paris, unde suporterii şi organizatorii m-au tratat foarte bine. Totodată, îmi pare rău că nu voi fi la Basel, îmi aduc aminte cu plăcere de finala cu Federer din 2015. Dar a venit momentul să mă odihnesc", a spus Nadal pe contul personal de Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici