Rafael Nadal s-a calificat în optimile turneului de la Paris şi va încheia anul pe primul loc ATP, pentru a patra oară în carieră

Jucătorul spaniol Rafael Nadal s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Paris şi va încheia anul pe primul loc în clasamentul mondial.

824 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal s-a calificat în optimile turneului de la Paris şi va încheia anul pe primul loc ATP, pentru a patra oară în carieră

Rafael Nadal s-a calificat în optimile turneului de la Paris şi va încheia anul pe primul loc ATP

În vârstă de 31 de ani, Nadal l-a învins, miercuri, în turul doi al turneului Masters 1000 de la Paris, pe sud-coreeanul Hyeon Chung (55 ATP), scor 7-5, 6-3, şi va primul jucător de peste 30 de ani care încheie un sezon din tenisul masculin profesionist pe prima poziţie, de la introducerea clasamentului ATP, în 1973.

"A fost un an fantastic. Sunt foarte fericit că am reuşit să câştig numărul unu aici, la Paris. Mulţumesc tuturor pentru sprijin şi susţinere", a spus Nadal, care va juca, în turul următor, împotriva uruguayanului Pablo Cuevas, locul 36 ATP.

TITLURILE ZILEI

Este cel de-al patrulea an încheiat de Nadal pe primul loc în ierarhia mondial, după 2008, 2010 şi 2013. Nadal este al şaptelea jucător care termină de cel puţin patru ori anul ca număr unu.

Doar trei jucători au mai multe sezoane terminate pe prima poziţie decât Nadal: Pete Sampras (6), Jimmy Connors (5) şi Roger Federer (5).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici