Rafael Nadal vorbeşte despre retragerea din tenis. Spaniolul, umăr la umăr cu Federer şi cu Djokovic

  • Rafael Nadal a vorbit marţi despre retragerea din cariera profesionistă, pe fondul problemelor legate de accidentări.
  • Ibericul a mărturisit că nu se teme de viaţa fără tenis, după ce va părăsi arenele internaţionale.
4010 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal vorbeşte despre retragerea din tenis. Spaniolul, umăr la umăr cu Federer şi cu Djokovic

Rafael Nadal vorbeşte despre retragerea din tenis. Spaniolul, umăr la umăr cu Federer şi cu Djokovic

Sezonul lui Rafael Nadal , 35 de ani, s-a încheiat imediat după ediţia din acest an a Openului Franţei, unde a fost învins în finală de rivalul său de-o viaţă Novak Djokovic.

Accidentarea cronică la picior acutizându-se din nou, Nadal a fost nevoit să se retragă de la Wimbledon, de la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 şi de la US Open. A încercat să revină în august la Washington, dar accidentarea sa s-a agravat din nou, iar Nadal a declarat că nu va putea participa la niciun turneu de tenis tot restul anului.

"În acest moment, nu pot prezice nimic. Încerc să nu mă gândesc la vârsta mea. Dacă nu mă voi simţi proaspăt atât fizic, cât şi mental, mă voi retrage. Mă întreb cât timp va trece până când se va întâmpla acest lucru. Înţeleg cât de fericit este să poţi juca tenis atât de mult timp. Nu pot decât să mulţumesc acestui sport", a declarat Rafael Nadal, în cadrul unei intervenţii la NumberWeb.

"Regele zgurii" a mai adăugat că nu se va desprinde de sportul care l-a făcut ceea ce este astăzi şi că va continua munca la academia sa, pentru a-i ajuta pe tinerii pasionaţi să exceleze în acest sport.

"Sunt cu siguranţă în industria sportului. Conduc o academie, ceea ce mă va ţine conectat la tenis. Îmi place să ajut tinerii jucători să crească. De asemenea, voi dedica mai mult timp fundaţiei mele, care sprijină copiii defavorizaţi din punct de vedere economic. Nu mi-e teamă deloc de viaţa fără tenis", a adăugat el.

Rafael Nadal speră să se fi recuperat mai mult de 100% pentru primul turneu de Grand Slam din 2022, Australian Open, din ianuarie, aşteaptând cu nerăbdare să revină pe terenul de tenis, după o lungă pauză. El va concura pentru a deveni primul jucător care atinge recordul de 21 de titluri de Grand Slam câştigate în carieră, cu care îi va depăşi pe Roger Federer şi pe campionul în exerciţiu de la Australian Open, Novak Djokovic, toţi trei fiind la egalitate, cu 20 de titluri majore fiecare.

În luna august a acestui an, spaniolul a vorbit despre accidentarea lui, spunând că o are din 2005 şi că medicii au fost foarte pesimişti în ceea ce priveşte viitorul său în sport.

"Accidentarea nu este nimic nou, este aceeaşi accidentare pe care o am din 2005, medicii de atunci au fost foarte negativi în ceea ce priveşte viitorul meu în carieră, dar am avut o carieră la care nu am visat niciodată, aşa că sunt încrezător că mă voi recupera din nou.

Dacă piciorul meu este mai bine, sunt încrezător că tenisul şi mentalitatea mea vor fi din nou acolo în curând şi aşa că puteţi fi siguri că voi lupta în fiecare zi pentru ca acest lucru să se întâmple", a spus Nadal în videoclipul încărcat pe pagina de Twitter a circuitului ATP.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici