Raffael Şandor, acuzat oficial de uciderea lui Marian Cozma

Reprezentanţii Poliţiei din Veszprem au susţinut joi o conferinţă de presă, în care au anunţat că principalul vinovat în cazul uciderii handbalistului român Marian Cozma este Raffael Şandor, care a mai avut doi complici.

117 afișări
Imaginea articolului Raffael Şandor, acuzat oficial de uciderea lui Marian Cozma

Raffael Şandor, acuzat oficial de uciderea lui Marian Cozma (Imagine: Ciprian Sterian/ Mediafax Foto)

"Opiniile experţilor, martorilor şi alte dovezi arată că Raffael Şandor l-a înjunghiat în inimă pe sportiv, dar înainte de asta i-a mai şi aplicat o lovitură de cuţit în zona rinichilor", a declarat, la finalizarea anchetei, şeful secţiei Criminalistică din cadrul Poliţiei din Veszprem, Pogany Peter, care a completat: "Croatul Ivan Pesici a fost înjunghiat de al doilea suspect, N. Gyozo, care l-a lovit şi cu piciorul în cap pe celălalt handbalist rănit, sârbul Zarko Sesum".

Potrivit declaraţiilor reprezentanţilor Poliţiei din Veszprem, la conferinţa de presă de joi, Raffael Şandor este considerat autorul crimei, iar Nemeth Gyozo şi Sztojka Ivan sunt consideraţi complici la omor şi lovituri cauzatoare de moarte.

"Aceşti criminali trebuie să putrezească după gratii. Sunt convins că cineva le-a dat ordin să-l omoare pe Marian", a afirmat tatăl fostului component al naţionalei României, Petre Cozma, pentru presa maghiară.

Marian Cozma a fost înjunghiat mortal, în data de 8 februarie 2009, la restaurantul Patriota, din oraşul Veszprem, în altercaţie fiind implicaţi şi alţi doi coechipieri, sârbul Zarko Sesum şi croatul Ivan Pesic, grav răniţi şi ei. Handbalistul român în vârstă de 26 de ani a fost înjunghiat în inimă, fiind singurul dintre cei trei care şi-a pierdut viaţa.

Sâmbătă, la ora 14.00, în faţa Veszprem Arena va fi dezvelit monumentul închinat memoriei lui Marian Cozma. Imediat după tragedia petrecută în 8 februarie 2009, fanii echipei din Ungaria au deschis un cont în care s-au făcut donaţii, pentru ridicarea acestui monument. În aproape un an, ei au strâns suma de aproximativ 20.000 de euro. Monumentul este din granit, are 2,5 metri înălţime şi a fost realizat de sculptorul Mihaly Gabor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici