Raikkonen se retrage. Anunţul marelui pilot de Formula 1

Campion mondial în 2007 şi o legendă a Formulei 1, Kimi Raikkonen a anunţat înainte de Marele Premiu al Olandei că se reterage după ultima cursă a sezonului. Formula1.com a publicat joi un interviu în care Raikkonen a spus că nu are "niciun regret" în legătură cu perioada petrecută în acest sport.

223 afișări
Imaginea articolului  Raikkonen se retrage. Anunţul marelui pilot de Formula 1

Raikkonen se retrage. Anunţul marelui pilot de Formula 1

După ce a debutat pentru Sauber la Marele Premiu al Australiei din 2001, Raikkonen a evoluat 18 sezoane şi jumătate în cursa regină a sporturilor cu motor, adunând 21 de victorii şi câştigând Campionatul Mondial din 2007, pentru Ferrari.

Întrebat înainte de cursa din Olanda - după ce miercuri a anunţat că se va retrage din Formula 1 la sfârşitul sezonului - care a fost cel mai mare atu al său ca pilot, Raikkonen a răspuns: "Nu ştiu dacă am vreunul!”

"Am avut un parcurs bun, sunt mulţumit de ceea ce am realizat", a continuat el. "Evident că vrei să câştigi şi nu este uşor. Am vrut să câştig un campionat, am fost aproape de câteva ori şi am reuşit să îl câştig cu Ferrari, aşa că sunt fericit că s-a întâmplat, mai ales cu ei.”

"Dar în rest, că am sau nu atuuri, nu-mi pasă. M-am distrat şi am făcut-o în felul meu, şi nu aş schimba nimic, chiar dacă aş putea, pentru că altfel poate că nu aş fi fost aici astăzi dacă aş fi schimbat un singur lucru pe parcurs. Nu mă plâng, nu mă pot plânge, ăsta e adevărul."

Raikkonen a fost întotdeauna deschis în ceea ce priveşte alte aventuri, în afara Formulei 1, finlandezul concurând de-a lungul anilor în NASCAR şi în Campionatul Mondial de Raliuri, dar susţinându-şi şi propria echipă profesionistă de motocros.

Întrebat dacă are o idee despre ce ar putea să îi rezerve viitorul, după retragerea din F1, Raikkonen a spus: "Nu am planuri. Nu vreau să mi se facă vreun program, pentru că, evident, în ultimii 18-19 ani în F1, de când am început, a existat întotdeauna un program, întotdeauna ştiam ce urmează. Aşa că nu vreau asta.”

"Acesta este, cu siguranţă, unul dintre marile motive pentru care vreau să fac şi altceva", a adăugat Raikkonen, tatăl a doi copii. "Evident, mai sunt şi alte programe: familia, şcolile şi grădiniţele copiilor şi chestii de genul acesta. Dar nu mai vreau ca viaţa de familie să fie dictată de momentul în care este următoarea cursă sau următorul test sau zbor sau următoarea sarcină. Nu mă grăbesc şi nici nu m-am gândit deloc la asta.”

"Evident, cunosc această situaţie de ceva timp, aşa că întotdeauna există, evident, oportunităţi de a face diferite lucruri, dar în acest moment nu mă interesează nici măcar să mă gândesc la asta."

Între timp, rugat să se gândească la victoria sa preferată dintre cele 21 de victorii obţinute în F1, Raikkonen nu a putut să se rezume la una singură, dar a recunoscut că primul său triumf pentru McLaren, la Marele Premiu al Malaysiei din 2003, a avut un loc special în sufletul său.

”Evident, fiecare victorie este diferită", a spus Raikkonen. "Unele au venit mai uşor decât altele. Au fost unele mai importante decât altele şi, cu siguranţă, cele din 2007, mai ales la sfârşitul anului, au fost mai importante decât altele.”

"Dar toate sunt bune şi întotdeauna a trebuit să lupt pentru ele, aşa că nu aş spune că există una mai specială decât altele. Câştigarea primei curse este întotdeauna una dificilă şi este un pic diferită de restul.”

"Îmi vor lipsi cursele de Formula 1?", s-a întrebat el. "Nu ştiu. Am făcut-o atât de mult timp încât mă îndoiesc că va începe să-mi lipsească atât de mult."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici