Rapid a ÎNVINS Concordia Chiajna, scor 2-1. Echipa va evolua în sezonul 2013/2014 în LIGA I

Formaţia Rapid a învins, sâmbătă seară, pe stadionul Dinamo, cu scorul de 2-1 după prelungiri, echipa Concordia Chiajna, într-un meci de baraj pentru obţinerea dreptului de participare în ediţia 2013/2014 a Ligii I, în care au fost eliminaţi cinci jucători.

1179 afișări
Imaginea articolului Rapid a ÎNVINS Concordia Chiajna, scor 2-1. Echipa va evolua în sezonul 2013/2014 în LIGA I

Rapid a ÎNVINS Concordia Chiajna, scor 2-1. Echipa va evolua în sezonul 2013/2014 în LIGA I (Imagine: Gabriel Fluerariu/ Mediafax Foto)

Golurile au fost marcate de Al. Coman '83 şi Ioniţă '91 pentru Rapid, respectiv Florea '32 pentru Concordia.

Concordia Chiajna a deschis scorul după o acţiune personală a lui Daniel Florea, care după ce i-a driblat pe Voicu şi Abrudan, a înscris cu un şut de la opt metri, la colţul scurt sub transversală.

Rapid a egalat prin Roman, care a trimis mingea în poartă cu un şutde la 11 metri lateral dreapta.

Ioniţă a înscris pentru 2-1 cu un şut de la 16 metri în stânga lui Cobrea, după o pasă de la Dică, de pe dreapta.

Rapid: Drăghia - Voicu, Abrudan, Oros, Stoica - Dică, Negru (Păun '46), Ioniţă II - Al. Coman (Matei '105), Pancu, Ciolacu (Martin '78). Antrenor: Marian Rada.

Concordia Chiajna: Cobrea - Creţu, Leca, Melinte, Bucurică - Ispir - M. Neagu (Savin '88), Rusu (Serediuc '75), Purece - D. Florea, Zaharia (Ionescu '116). Antrenor: Ionuţ Chirilă.

Cartonaşe galbene: Ioniţă '34, Voicu '76, '111, Oros '90+4, Martin '105 / Neagu '52, Savin '90, Florea '96, Creţu '107, Serediuc '108, Zaharia '114

Cartonaşe roşii: Voicu '111, Oros '120, Dică '120 / Savin '99, Cobrea '120

Arbitri: Alexandru Tudor (central) - Cristian Nica, Aurel Oniţă (asistenţi) - Ovidiu Haţegan, Radu Petrescu (adiţionali) - Marius Avram (rezervă)

Observatori: Daniel Prodan, Nicolae Grigorescu

La meci au asistat aproximativ 8.000 de spectatori.

După eliminarea portarului Cobrea, în poarta Concordiei Chiajna a intrat Ispir.

Fanii rapidişti au afişat următoarele bannere: "Unde-i Rapidul de altădată?", "Ăsta nu-i Rapidul meu", "Digi şeful Ligii", "Barajul din joben", "Compromisul naşte compromisuri", "90 de istorie curată pentru 90 de minute ruşinoase?!", "Odihneşte-te în pace Octavian" (n.r. - Octavian scris în culorile galben-albastru; banner după afişarea căruia tot stadionul a aplaudat).

La începutul partidei, suporterii giuleşteni au aprins zeci de torţe şi au adresa injurii FRF şi LPF.

Vineri, într-o conferinţă de presă, tehnicianul Ionuţ Chirilă a declarat că gruparea Concordia Chiajna a apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, considerând că din punct de vedere legal echipa giuleşteană nu poate juca în primul eşalon.

Numărul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de dispută în această vară între FRF şi LPF. Şeful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe în Liga I, câte au rămas după acordarea licenţelor, în timp ce preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susţinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.

Decizia finală a aparţinut Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât disputarea unui meci de baraj pentru menţinerea în primul eşalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licenţiere, şi Concordia Chiajna, formaţia retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent).

Rapid a completat, prin victoria de sâmbătă, tabloul de 18 formaţii din Liga I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici