Rapid solicită Asociaţiei Pro Rapid actele necesare racordării bazei sportive la curent şi apă

Jucătorii şi componenţii stafului tehnic ai echipei Rapid solicită Asociaţiei Pro Rapid, într-o scrisoare deschisă publicată pe site-ul oficial, actele necesare racordării bazei sportive de pe malul lacului Străuleşti la curent şi apă pentru a se putea antrena.

132 afișări
Imaginea articolului Rapid solicită Asociaţiei Pro Rapid actele necesare racordării bazei sportive la curent şi apă

Rapid solicită Asociaţiei Pro Rapid actele necesare racordării bazei sportive la curent şi apă (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

"Domnule preşedinte, aţi constatat de bună seamă şi dumneavoastră ca şi noi faptul că în acest moment la imobilele inchiriate de SC FC Rapid SA din cadrul bazei sportive Pro Rapid nu sunt asigurate utilităţile (curent şi apă), iar acest fapt ne impiedică să folosim baza pentru antrenament şi recuperare. Pe această cale, noi, echipa şi staful tehnic, luând la cunoştinţă de faptul că, deşi administraţia clubului nostru a făcut eforturi pentru a achita toate obligaţiile financiare către dumneavoastră, încă nu s-a încheiat contractul pentru reluarea alimentării cu energie electrică a bazei şi apa curentă a fost închisă de către domnul Ion Rădulescu în numele asociaţiei, în mod nejustificat. Aceste aspecte ne-au pus în situaţia ca pentru antrenamentele de săptâmana trecută să ne echipăm şi să ne spălăm în Giuleşti, acest lucru fiind anormal, cauzând cheltuieli suplimentare şi punând în pericol sănătatea jucătorilor", afirmă jucătorii în scrisoarea citată.

Aceştia suţin că Liga Profesionistă de Fotbal a virat în numele FC Rapid suma de 155.852,46 de lei, aproximativ 35.000 de euro, în contul Asociaţiei Pro Rapid care are în administrare baza sportivă cu acelaşi nume. "Pe de altă parte, considerăm că atunci când ne angajăm să facem ceva, aşa cum dumneavoastră aţi promis că în cazul în care FC Rapid îşi va achita restanţele contractuale veţi face demersurile necesare în vederea revenirii echipei la baza Pro Rapid, bază construită pentru ea, este normal să ne ţinem de cuvânt, în caz contrar consecinţele pot fi extreme. Din câte am fost informaţi de către conducerea clubului, în urmă cu 6 zile LPF a efectuat plata debitelor FC Rapid, în cuantum de 155.852,46 de lei, o suma importantă, în situaţia în care se află clubul, aceşti bani fiind banii clubului nu ai LPF, aşa cum în mod greşit s-a mediatizat, urmând ca dumneavoastră să ne sprijiniţi în vederea reconectării la reţeaua electrică", se arată în adresa fotbaliştilor.

Fiecare zi în care sunt obligaţi să se antreneze în afara bazei sportive Pro Rapid reprezintă cheltuieli suplimentare pentru club, consideră jucătorii şi antrenorii. "După cum am aflat, este extrem de greu de luat legatura cu o persoană responsabilă din cadrul Asociaţiei Pro Rapid, deoarece nu răspunde nimeni la efortul administraţiei de a obţine de la dumneavoastră actele necesare racordării. Acest apel este demersul echipei şi al stafului tehnic şi are ca scop întoarcerea noastră la baza Pro Rapid, bază de care în acest moment nu ne putem folosi, fiind nevoiţi să alergăm de la o bază la alta, în loc să folosim timpul şi energia în vederea pregătirii. De asemenea, acest demers are şi un substrat financiar deoarece fiecare zi pe care o pierdem departe de baza Pro Rapid, înseamnă cheltuieli suplimentare, aceste sume putând fi folosite în sprijinul echipei", se precizează în apelul jucătorilor.

Din cauza crizei financiare acute pe care o traversează, FC Rapid a acumulat datorii de aproximativ 28.000 de euro la chiria către Asociaţia Pro Rapid, administratorul bazei sportive de pe malul lacului Străuleşti, şi alte 32.000 de euro la utilităţi.

Din luna mai, echipa nu s-a mai antrenat la Pro Rapid, iar conducerea şi ceilalţi angajaţi ai clubului Rapid au părăsit baza mutându-şi birourile la Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu din cauza sistării curentului şi a apei.

La începutul săptămânii trecute, conducerea LPF a obţinut acordul Asociaţiei Pro Rapid de a permite echipei giuleştene să se întoarcă la baza sportivă, obligându-se să plătească datoriile din banii pe care FC Rapid îi are de încasat din drepturile TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici