Rareş Dumitrescu a obţinut medalia de argint la CM de scrimă

Sabrerul român Rareş Dumitrescu a obţinut medalia de argint la Campionatele Mondiale de scrimă din Antalya, după ce a pierdut finala probei de sabie masculin în faţa germanului Nicolas Limbach, scor 11 - 15, informează siteul oficial al competiţiei.

64 afișări
Imaginea articolului Rareş Dumitrescu a obţinut medalia de argint la CM de scrimă

Rareş Dumitrescu a obţinut medalia de argint la CM de scrimă din Antalya (imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Medalia câştigată de sportivul român este prima obţinută de delegaţia României la Campionatele Mondiale de scrimă, care se desfăşoară, în perioada 30 septembrie - 8 octombrie, în Antalya.

Până în ultimul act al CM de scrimă, Rareş Dumitrescu i-a mai învins, în primul tur, pe senegalezul Mamoudou Keita, scor 15-5, în turul al doilea, pe canadianul Joseph Polossifakis, scor 15-11, în optimi, pe spaniolul Jaime Marti, scor 15-6, în sferturi, pe italianul Aldo Montano, scor 15-14, iar în semifinale, pe ungurul Tamaş Decsi, scor 15-10.

Sportivul Florin Zalomir a ajuns în sferturile probei de sabie masculin, învingându-l, în primul tur, pe bielorusul Aliaksandr Buikevich (scor 15-12), în al doilea tur, pe coreeanul Jung Hwan Kim (15-9), iar în optimi pe francezul Nicolas Lopez. În sferturi, Zalomir a fost eliminat de Tamaş Decsi, scor 13-15..

Un alt român calificat pe tabloul principal, Cosmin Hănceanu, a fost eliminat în turul al doilea de chinezul Xiao Liu, scor 11-15, după ce, în primul tur, trecuse de ucraineanul Dmitro Boiko, scor 15-9.

De asemenea, Tiberiu Dolniceanu a fost eliminat, în primul tur, după ce a pierdut cu scorul de 7-15 în faţa Chung Hin Lan din Hang-Kong.

La proba de spadă feminin, campioana olimpică de la Beijing, din 2008, Ana Maria Brânză, a fost eliminată, luni, de la Campionatele Mondiale de scrimă, după ce a pierdut în optimi în faţa canadiencei Sherraine Schalm, scor 9-10. Ana Maria Brânză a învins-o, în primul tur, pe coreeanca Yun Hee Oh cu scorul de 15-10, iar în turul al doilea pe Olga Kohneva din Rusia, scor 15-10.

Românca Simona Alexandru a trecut de primul tur al competiţiei, învingând-o pe sportiva din Austria Claudia Panschka, scor 15-10, însă a pierdut în cel de-al doilea tur în faţa spadasinei Britta Heidemann din Germania, scor 11-15.

Anca Măroiu a fost eliminată din primul tur de poloneza Ewa Nelip, după ce a pierdut cu scorul de 11-15.

De asemenea, Iuliana Măceşeanu nu a trecut nici ea de primul tur, fiind învinsă de Anfisa Pohkalova din Ucraina, cu scorul de 14-15. România nu mai are nicio reprezentantă în proba de spadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici