Rasism, fluierături şi obiecte aruncate în teren la meciul Ungaria-Anglia

  • La Budapesta, echipa lui Gareth Southgate a fost ţinta maghiarilor din tribună, împotriva antrenorului aruncându-se cu cuburi de gheaţă, la interviul de după meci.
  • Seara a început cu huiduieli, în momentul în care jucătorii englezi au îngenuncheat pentru a susţine mişcarea Black Lives Matter.
  • "Voi vorbi cu coechipierii, vom raporta totul UEFA", a declarat căpitanul englez Harry Kane, după jocul pe care vicecampioana Europei l-a câştigat cu 4-0 în preliminariile CM Qatar 2022.
12594 afișări
Imaginea articolului Rasism, fluierături şi obiecte aruncate în teren la meciul Ungaria-Anglia

Rasism, fluierături şi obiecte aruncate în teren la meciul Ungaria-Anglia

La Budapesta, pe Puskas Arena, suporterii Ungariei au tratat cu ostilitate vizita de joi seară a Angliei. Iar asta ar putea să-i coste noi etape de suspendare şi amenzi usturătoare.

Ungaria are deja o pedeapsă de executat. Va trebui să joace trei jocuri cu porţile închise, după ce UEFA i-a găsit vinovaţi pe suporteri de conduită discriminatorie în timpul Euro 2020. Doar că meciul cu Anglia, aflat sub egida FIFA, n-a intrat sub această sancţiune, iar asta a permis prezenţa celor 67.000 de oameni pe arena din Budapesta.

Fanii locali l-au luat în colimator pe internaţionalul englez Jude Bellingham. Apoi, au existat fluierături şi huiduieli în timp ce jucătorii englezi au îngenuncheat.

După golul de 1-0, asupra lui Raheem Sterling s-a aruncat cu sticle de apă. Apoi, după 3-0, gol Harry Maguire, pe teren au fost azvârlite fumigene. În surprafaţa de joc a aterizat un recipient plin cu lichid, din care Jack Grealish s-a făcut că bea, provocând furia fanilor de la Budapesta.

Când Southgate vorbea cu BBC Radio, la sfârşitul jocului, fanii maghiari au aruncat spre el cu cuburi de gheaţă.

Apărătorul John Stones cere pedepsirea vinovaţilor: „Sper să se ia măsuri. Vom continua să luptăm pentru ceea ce credem că este corect”.

În Grupa I, clasamentul arată astfel, după 4 etape: 1. Anglia (12p), 2. Polonia (7p), 3. Ungaria (7p), 4. Albania (6p), 5. Andorra (3p), 6. San Marino (0p).
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici