Răzvan Burleanu: "Fiecare echipă din Liga 1 trebuie să aibă câte un jucător sub 21 de ani în teren"

Comitetul Executiv din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a decis, luni, 22 februarie, ca din sezonul următor, toate echipele din Liga 1 vor trebui să aibă în teren un jucător sub 21 de ani, a anunţat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, într-o conferinţă de presă

8809 afișări
Imaginea articolului Răzvan Burleanu: "Fiecare echipă din Liga 1 trebuie să aibă câte un jucător sub 21 de ani în teren"

Răzvan Burleanu: "Fiecare echipă din Liga 1 trebuie să aibă câte un jucător sub 21 de ani în teren" (imagine: Razvan Lupica / Mediafax Foto)

"La Liga a treia trebuie să fie în teren trei jucători U19. La Liga a doua fiecare echipă trebuie să aibă printre titulari trei jucători de la U21. În Liga 1, fiecare echipă trebuie să aibă câte un jucător de la U21, în sensul în care jucătorul e eligibil pentru a juca pentru naţionala U21. Ca să dau un exemplu, Steliano Filip, care deşi a împlinit 21 de ani poate juca pentru naţionala U21", a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Singurii din cei 13 membri cu drept de vot care s-au opus acestei decizii au fost reprezentanţii Ligii 1, Valeriu Argăseală şi Florin Prunea. Pentru ca un jucător să fie eligibil pentru naţionala U21, el trebuie să nu fi împlinit vârsta de 21 de ani până la începutul campaniei de calificare. În cazul campionatului intern, fotbalistul nu trebuie să fi atins pragul de 21 de ani până la startul sezonului competiţional.

"Noi n-am fost de acord pentru că vrem să înştiinţăm şi celelalte echipe din Liga 1 despre această regulă. Noi avem jucători de 17-18 ani în lot,dar nu sunt pregătiţi pentru Liga 1. Această regulă va scădea puţin nivelul fotbalului din Liga 1" a declarat Florin Prunea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici