Răzvan Burleanu, preşedintele FRF: De azi, FC Steaua Bucureşti se va numi Fotbal Club FCSB SA

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a anunţat joi că a fost ratificată schimbarea titulaturii vicecampioanei României, FC Steaua Bucureşti, care se va numi Fotbal Club FCSB SA.

688 afișări
Imaginea articolului Răzvan Burleanu, preşedintele FRF: De azi, FC Steaua Bucureşti se va numi Fotbal Club FCSB SA

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF: De azi, FC Steaua Bucureşti se va numi Fotbal Club FCSB SA (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

Declaraţiile au fost făcute după şedinţa Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, de la Casa Fotbalului.

"Fotbal Club FCSB SA! Aceasta va fi noua denumire cu care noi vom opera. Cunoaşteţi faptul că era deja o decizie a instanţei, iar noi nu am făcut altceva decât să luăm act de această solicitare. Începând de astăzi vom folosi această denumire. Denumirea completă începând de astăzi nu mai este FC Steaua, ci Fotbal Club FCSB SA. Vom avea o comunicare cu UEFA şi vom anunţa ce se întâmplă cu coeficientul european al echipei. Din punctul meu de vedere, nu ar trebui să fie emoţii privind coeficientul. Despre palmaresul echipei nu sunt în măsură să vorbesc", a declarat Răzvan Burleanu.

În data de 21 decembrie, societatea comercială înfiinţată de către George Becali a pierdut dreptul de a mai folosi numele "Steaua", în urma unei decizii a Curţii de Apel. Finanţatorul formaţiei bucureştene a apelat şi la ultima cale de atac înainte ca hotărârea să fie definitivă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

FC Steaua Bucureşti a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga 1. La finele anului 2016, CSA Steaua a demarat un proiect privind înfiinţarea unei echipe de fotbal care să înceapă din Liga a 5-a şi care să beneficieze de sigla, numele şi palmaresul Stelei de la înfiinţare până în 2002 inclusiv.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici