Răzvan Burleanu: Sunt un real susţinător al creşterii numărului de jucători români în Liga I

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, că mărirea numărului de jucători români la nivelul Ligii I, va fi aprobată în şedinţa Comitetului Executiv al FRF din luna februarie, el precizând că îşi doreşte ca acest lucru să fie implementat cât mai curând posibil.

87 afișări
Imaginea articolului Răzvan Burleanu: Sunt un real susţinător al creşterii numărului de jucători români în Liga I

Razvan Burleanu (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Un subiect îmi doream şi eu să fie atins, creşterea numărului de jucători crescuţi la nivel naţional care trebuie să figureze la echipele din Liga I, acest lucru urmând să fie aprobat în şedinţa de Comitet Executiv din luna februarie. Astăzi s-a discutat în principiu, iar toate cluburile au fost de acord, urmând ca în perioada următoare să vedem ce alte modificări asupra propunerii cu care a venit liga le vom putea implementa. Sunt un real susţinător al acestei idei şi îmi doresc să fie implementată cât mai repede", a spus Burleanu.

Răzvan Burleanu a afirmat că şi-ar fi dorit ca Liga I să se dispute cu 16 echipe, precizând că această modificare ar putea fi făcută din sezonul 2016/2017. "Nimeni nu a ridicat problema de a nu se rămâne cu 14 echipe. O modificare de acest tip nu se poate produce în timpul desfăşurării campionatului, urmând ca sezonul viitor să se dispute cu 14 echipe. S-a discutat doar varianta propusă de ligă, câte echipe intră în play-off, câte în play-out şi s-a decis ca şase, respectiv opt în play-out şi reducerea numărului de puncte cu care intri în competiţie. Dar acest subiect nu s-a definitivat dacă intri cu jumătate sau cu toate. Propunerea pe care am avansat-o înainte de a avea acest sistem cu 14 echipe, a fost cea cu 16 echipe, pe care am considerat-o cea mai potrivită în urmă cu şapte luni", a completat Burleanu.

Adunarea Generală a LPF a adoptat, marţi, mai multe modificări ale regulamentului, care urmează să fie înaintate Comitetului Executiv al FRF, una dintre acestea făcând referire la interzicerea legitimării de jucători extracomunitari fără cel puţin trei selecţii la echipele naţionale.

Noul pachet de măsuri prin care LPF doreşte încurajarea formării jucătorilor la nivel naţional urmează să fie înaintat spre aprobare Comitetului Executiv al FRF, aplicarea acestuia fiind programată pentru returul sezonului 2016-2017 al Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici