Reacţia lui Cristiano Ronaldo, cel mai bine plătit sportiv din lume, după ce fiscul spaniol l-a acuzat de o fraudă de aproape 15 milioane euro/ Real Madrid "îşi exprimă încrederea totală" în jucător

Atacantul portughez al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a negat acuzaţiile de fraudare a fiscului spaniol cu suma de 14,7 milioane de euro, informează Reuters.

3202 afișări
Imaginea articolului Reacţia lui Cristiano Ronaldo, cel mai bine plătit sportiv din lume, după ce fiscul spaniol l-a acuzat de o fraudă de aproape 15 milioane euro/ Real Madrid "îşi exprimă încrederea totală" în jucător

Reacţia lui Cristiano Ronaldo, cel mai bine plătit sportiv din lume, după ce fiscul spaniol l-a acuzat de o fraudă de aproape 15 milioane de euro

Procurorii susţin că fotbalistul portughez a profitat cu bună ştiinţă de o structură corporativă creată în anul 2010 pentru a ascunde de fiscul spaniol veniturile generate în Spania din drepturile de imagine, între 2011 şi 2014.

Ronaldo a respins acuzaţiile prin intermediul reprezentanţilor săi. "Nu există nicio schemă de evaziune fiscală. Nu a fost vorba despre aşa ceva şi nu a existat nici măcar intenţia de a ascunde ceva", se arată într-un comunicat de presă al Gestifute, care îl reprezintă pe Cristiano Ronaldo.

Agenţia care reprezintă interesele atacatului în vârstă de 32 de ani a menţionat că va publica documente care să arate că Ronaldo nu a beneficiat de o astfel de structură şi că, în schimb, a folosit firme pe care le deţinea încă din perioada petrecută la Manchester United, de care ştiau atât autorităţile britanice, cât şi cele spaniole.

Oficialii de la Real Madrid îl consideră nevinovat pe Cristiano Ronaldo

"Real Madrid îşi exprimă încrederea totală faţă de jucătorul Cristiano Ronaldo, care a acţionat în cadrul legii şi şi-a respectat obligaţiile fiscale. Suntem convinşi că acesta îşi va demonstra nevinovaţia", anunţă conducătorii clubului madrilen, citat de AP.

Procuratura spaniolă îl acuză pe Ronaldo că a fraudat fiscul cu 1,4 milioane de euro în 2011, 1,7 milioane de euro în 2012, 3,2 milioane de euro în 2013 şi 8,5 milioane de euro în 2014.

Conform Forbes, Cristiano Ronaldo este cel bine plătit sportiv din lume în acest moment. El a câştigat 82,6 milioane euro din salarii şi contracte de publicitate, în ultimele 12 luni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici