REACŢII după calificarea Simonei Halep în semifinalele US Open - Nadia Comăneci: Îmi place când luptă până la sfârşit. Ruzici: Şi-a regăsit luciditatea. Mats Wilander: Joacă un tenis foarte inteligent

Calificarea jucătoarei de tenis Simona Halep în semifinalele US Open, după victoria obţinută în faţa Victoriei Azarenka, miercuri noapte, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4, a stârnit un val de reacţii pozitive din partea unor nume importante din lumea sportului, între care Nadia Comăneci, Virginia Ruzici, Mats Wilander sau Nick Bollettieri.

9740 afișări
Imaginea articolului REACŢII după calificarea Simonei Halep în semifinalele US Open - Nadia Comăneci: Îmi place când luptă până la sfârşit. Ruzici: Şi-a regăsit luciditatea. Mats Wilander: Joacă un tenis foarte inteligent

REACŢII după calificarea Simonei Halep în semifinalele US Open - Nadia Comăneci: Îmi place când luptă până la sfârşit. Ruzici: Şi-a regăsit luciditatea. Mats Wilander: Joacă un tenis foarte inteligent

Nadia Comăneci: Îmi place tot timpul când Simona luptă până la sfârşit

Fosta gimnastă Nadia Comăneci a susţinut-o din tribune pe Simona Halep la meciul cu Victoria Azarenka, subliniind că îi place atunci când jucătoarea luptă până la sfârşit şi anunţând că va fi prezentă şi la partida din semifinale cu Flavia Pennetta.

"Am reuşit să ajung la acest meci care a foarte frumos şi foarte greu în acelasi timp, ea a dominat primul set absolut, şi îmi place tot timpul când luptă până la sfârşit şi revine şi îşi arată dominarea. Voi fi prezentă şi la semifinale, stau de pe o zi pe alta", a declarat Nadia Comăneci.

În momentul în care i s-a transmis că-i poartă noroc Simonei, Nadia a răspuns: "Ea a fost cea care şi-a purtat noroc, ea a jucat efectiv. Este foarte talentată şi foarte ambitioasă".

Ruzici: Simona şi-a regăsit luciditatea şi dorinţa de a câştiga

Singura câştigătoare din România a unui Grand Slam, Virginia Ruzici, actualul manager al Simonei Halep, a declarat că aceasta a avut o revenirea extraordinară după întreruperea cauzată de ploaie la meciul cu Azarenka, subliniind că jucătoarea şi-a regăsit luciditatea şi dorinţa de a câştiga.

"Simona a avut o revenire extraordinară după întreruperea cu ploaia, şi-a dat în sfârşit drumul la picioare, la braţ, la minte, şi-a regăsit luciditatea şi dorinţa absolută de a câştiga.Toată echipa a facut maximum pentru ca ea să fie astăzi într-o stare mentală perfectă", a declarat Ruzici.

Marica, după victoria Simonei Halep: Bravo! Baftă multă!

O reacţie pozitivă a venit şi din partea atacantului echipei naţionale de fotbal Ciprian Marica. Acesta a felicitat-o pe Simona Halep pentru calificarea în semifinale la US Open şi i-a urat multă baftă în penultimul act al competiţiei, într-un mesaj postat pe Facebook după victoria româncei în faţa Victoriei Azarenka.

"Bravo! Baftă multă!", a scris Marica pe Facebook, postând şi o fotografie care o înfăţişează pe Simona Halep.

Mats Wilander: Simona joacă un tenis foarte inteligent, îmi place să mă uit la ea

Fostul lider ATP Mats Wilander a declarat că Simona Halep are un joc inteligent şi a lăudat atitudinea sportivei române la meciul cu Victoria Azarenka, din sferturile de la US Open, care i-a adus calificarea în semifinale.

În cadrul emisiunii Game, Set & Mats pe care o realizează la Eurosport, Wilander a subliniat că Halep joacă un fel de şah şi se deplasează foarte bine.

"Ea poate fi agresivă, poate reveni, dar îşi schimbă jocul mai mult ca Azarenka. Belarusa joacă la fel ca Şarapova. Halep joacă ca un joc de şah, se deplasează bine, are o poziţie foarte bună pe teren. Simona Halep joacă un tenis foarte inteligent, iar azi a avut o atitudine mai bună, a fost pozitivă tot meciul. E bine pregătită, poate duce mult, nu e înaltă, e mai scundă decât majoritarea jucătoarelor. Îmi place să mă uit la ea", a afirmat Wilander.

Bollettieri şi Clijsters o laudă pe Halep pentru victoria din meciul cu Azarenka

Simona Halep a fost felicitată şi de către unul dintre cei mai apreciaţi antrenori de tenis din lume, americanul Nick Bollettieri, pentru victoria obţinută în meciul cu Victoria Azarenka, acesta comparând partida cu întâlnirea dintre pugiliştii Floyd Mayweather şi Andre Berto.

"Ce luptă! Credeam că urmăresc partida dintre Floyd Mayweather şi Andre Berto. Jucătoarele au avut inimă mare. Felicitări, Simona", a scris Bollettieri pe Twitter.

Nick Bollettieri, 83 de ani, este fondatorul academiei de tenis care îi poartă numele. Printre marii jucători care s-au format la şcoala lui din Florida se numără Monica Seles, Jim Courier, Andre Agassi, Mary Pierce, Maria Şarapova şi chiar adversara Simonei Halep din finala de la Indian Wells, Jelena Jankovici. De asemenea, surorile Serena şi Venus Williams s-au pregătit la academia Bollettieri.

Kim Clijsters, câştigătoare de trei ori la US Open, a lăudat atitudinea Simonei Halep şi l-a felicitat şi pe antrenorul Darren Cahill: "Ce luptătoare! Iubesc atitudinea ei!", "Darren Cahill, bună treabă", "A fost un meci extraordinar! Tenis minunat", a scris Clijsters pe Twitter.

De-a lungul carierei, Clijsters a câştigat 41 de turnee de simplu şi 11 de dublu, ocupând locul 1 în 2003, 2006 şi 2011.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat, miercuri, în semifinalele US Open, după ce a învins-o, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4, pe Victoria Azarenka din Belarus, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 20, în sferturile de finală ale turneului.

Partida a durat două ore şi 40 minute şi la capătul ei Halep a reuşit a treia calificare în penultimul act al unui Grand Slam, după Roland Garros şi Wimbledon, ambele în 2014, şi a 45-a victorie în 2015.

În faza următoare, Simona Halep o va întâlni, joi, pe italianca Flavia Pennetta, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 26, care a eliminat-o în sferturi pe Petra Kvitova, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 5, scor 4-6, 6-4, 6-2.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici