Real Madrid îi va oferi un contract galactic lui David Alaba. Jucătorul va câştiga aproape jumătate de milion de euro pe săptămână

  • David Alaba a confirmat marţi într-o conferinţă de presă că va părăsi Bayern München la sfârşitul sezonului, după ce nu ar fi reuşit să ajungă la un consens cu conducerea asupra unui nou contract.
  • Conform presei britanice, Real Madrid îi oferă austriacului un contract de 23,5 milioane euro pe an.
495 afișări
Imaginea articolului Real Madrid îi va oferi un contract galactic lui David Alaba. Jucătorul va câştiga aproape jumătate de milion de euro pe săptămână

Real Madrid îi va oferi un contract galactic lui David Alaba. Jucătorul va câştiga aproape jumătate de milion de euro pe săptămână

„Am luat decizia de a părăsi clubul şi de a încerca ceva nou după acest sezon”, a declarat David Alaba, marţi, într-o conferinţă de presă, citat de publicaţia Daily Mail. „Evident, nu a fost o decizie uşoară. Sunt
aici de 13 ani şi acest club este aproape de inima mea”, a mai spus fundaşul austriac.

Alaba a purtat discuţii de luni de zile pentru o prelungire a actualului său acord, care expiră în vară.

În vârstă de 28 de ani, Alaba a marcat 33 de goluri în 415 jocuri pentru Bayern, ajutându-o să câştige Liga Campionilor în 2013 şi 2020. De la debutul în prima echipă cu Bayern, la vârsta de 17 ani, în
februarie 2010, Alaba a câştigat nouă titluri în Bundesliga şi şase cupe ale Germaniei.

Săptămâna trecută, el a câştigat Cupa Mondială a Cluburilor pentru a doua oară.

În ciuda faptului că numele său este vehiculat ca fiind de interes pentru majoritatea granzilor din Europa, doar Chelsea şi Real Madrid i-ar fi făcut oferte concrete.

Publicaţia 90min.com susţine că fundaşul lui Bayern München a primit o singură ofertă de la un club din Premier League, în ciuda faptului că este liber de contract din această vară.

Echipele din Anglia nu sunt convinse că Alaba este cu adevărat interesat să se mute în Anglia şi majoritatea au optat să nu îi facă nici o ofertă de contract din această cauză.

În acest context, Real Madrid rămâne principala favorită la acontarea serviciilor sale. Spaniolii sunt pregătiţi să-i ofere lui Alaba un contract pe patru ani, austriacul urmând să primească în jur de 450.000 € pe săptămână, echivalentul a aproape 23,5 milioane pe an, conform celor de la 90min.com.

În ciuda faptului că a confirmat că va pleca de la Bayern, austriacul a refuzat să anunţe clubul la care va evolua din vară, spunând că nu a decis unde se va duce mai departe.

Întrebat de ziarişti dacă cineva de la Bayern a încercat să-l convingă să rămână, Alaba a confirmat că „toată lumea” a încercat să-l facă să rămână şi a vorbit în termeni elogioşi despre club.

„Toată lumea, absolut toată lumea”, a spus el. „Sunt foarte recunoscător pentru asta şi de aceea a fost o decizie atât de greu de luat. Pot să spun că Bayern este familia mea”, a adăugat acesta.

Presa internaţională a sugerat că motivul pentru care Alaba pleacă de la Bayern este mutarea lui în apărare, de pe poziţia sa preferată de mijlocaş de bandă. Austriacul a negat însă aceste speculaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici