”Rebelul” Nick Kyrgios, amendat cu 20.000 de euro, după ce a aruncat un scaun pe teren la turneul de la Roma | VIDEO

Australianul Nick Kyrgios a fost din nou în prim-plan, în partida din turul doi, la Masters-ul de la Roma. Tenismenul a pierdut meciul cu suedezul Casper Ruud prin descalificare, după ce a aruncat cu un scaun pe teren şi a părăsit apoi terenul de furie.

929 afișări
Imaginea articolului ”Rebelul” Nick Kyrgios, amendat cu 20.000 de euro, după ce a aruncat un scaun pe teren la turneul de la Roma | VIDEO

Rebelul Nick Kyrgios, amendat cu 20.000 de euro, după ce a aruncat un scaun pe teren la turneul de la Roma | VIDEO

Kyrgios a pierdut primul set, 3-6, dar l-a câştigat pe al doilea, la tie-break. Punctul culminant s-a consumat în setul decisiv, după o serie de proteste şi avertismente primite din partea arbitrului de scaun. La scorul de 1-1, după ce tocmai îşi pierduse serviciul, Kyrgios a fost sancţionat de arbitru cu game de penalitate pentru comportament nesportiv. Australianul a dat cu racheta de pământ, apoi a ridicat un scaun pliant din zona în care ar fi trebuit să se aşeze la schimbul de terenuri şi l-a aruncat ostentativ spre suprafaţa de joc. Australianul şi-a făcut apoi bagajele şi a părăsit terenul, înainte ca o altă măsură să fie aplicată.

Kyrgios s-a făcut nevăzut din complex şi nu a mers la conferinţa de presă obligatorie. În consecinţă, australianul va pierde toţi banii câştigaţi la Roma. Recidivist, Kyrgios a primit şi o amendă de 20.000 de euro şi cele 45 de puncte ATP.

"O zi plină de evenimente e puţin spus. Emoţiile m-au copleşit, iar atmosfera de ieri a fost una nebună. A fost foarte trist că s-a întâmplat astfel. Scuze, Roma, ne vedem data viitoare, poate", a scris Kyrgios, pe Instagram, citat de BBC.

Ediţia de anul trecut a avut parte de un incident din aceeaşi categorie. Karolina Pliskova a distrus scaunul de arbitru într-una dintre cele mai dure incidente consumate vreodată în circuitul feminin. Partida s-a încheiat totuşi pe teren, însă sportiva din Cehia nu a avut drept de participare la Roland Garros.

Kyrgios a început ediţia 2019 a turneului de la Roma cu un derapaj în afara terenului. Într-un interviu acordat lui Ben Rothenberg, australianul l-a desfiinţat pe autoritarul lider al circuitului ATP, Novak Djokovic: "Djokovic are o obsesie bolnavă de a fi plăcut. Vrea să fie Federer. Simt că îşi doreşte să fie iubit atât de mult, încât nu-l suport! Întreg ritualul de după victorie este penibil, o adevărată ruşine".

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici