Recordul cu care Gianluigi Buffon a intrat în istoria fotbalului

  • Buffon a depăşit recordul de apariţii în Serie A al lui Paolo Maldini (647).
  • SuperGigi deţine şi recordul de selecţii în naţionala Italiei (176).
  • Juventus a jucat în sezonul 2006-2007, pentru prima oară în istorie, în Serie B.
334 afișări
Imaginea articolului Recordul cu care Gianluigi Buffon a intrat în istoria fotbalului

Profimedia

Gianluigi Buffon, legendarul portar al lui Juventus Torino, a jucat ieri împotriva lui Crotone meciul cu numărul 650 în campionatul Italiei.

Este cu atât mai impresionant cu cât Buffon încă mai apără pentru Juve la 42 de ani. Prima apariţie în tricoul lui Juventus a avut-o în 2001.

Povestea lui în tricoul bianconerilor a început în urmă cu aproape 25 de ani, în anul 1995, după ce s-a transferat de la Parma şi a devenit cel mai scump portar din lume în acel moment.

Anii au trecut, trofeele s-au adunat, iar Buffon a rămas aproape de Juve şi la bine, şi la greu, atunci când clubul a retrogradat în Serie B din cauza scandalului Calciopoli.

Chiar şi după atâţia ani în fotbalul mare, cel poreclit Superman rămâne un om modest când este întrebat cum a reuşit să fie mereu în top.

Este rezultatul experienţei şi schimbărilor prin care treci în timpul vieţii. Am avut norocul să am nişte abilităţi speciale şi şansa de a le canaliza în sportul cărora li se potriveau cel mai bine. Când eşti pretenţios cu tine însuţi, cu siguranţă vei deveni mai bun„” spune Gianluigi Buffon. 

Bufoon a jucat în toată cariera sa la trei cluburi: Parma, Juvestus şi PSG.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici