Recursul lui Neymar, acuzat de fraudă şi corupţie, a fost respins de Tribunalul din Madrid

Brazilianul Neymar nu a reuşit să scape de procesul în care este acuzat de fraudă şi corupţie. Potrivit site-ului gazzetta.it, atacantul lui PSG trebuie să se prezinte la tribunalul din Madrid pentru a răspunde în ceea ce priveşte transferul de la echipa Santos la Barcelona, în anul 2013.

147 afișări
Imaginea articolului Recursul lui Neymar, acuzat de fraudă şi corupţie, a fost respins de Tribunalul din Madrid

Recursul lui Neymar, acuzat de fraudă şi corupţie, a fost respins de Tribunalul din Madrid

Audiencia Nacional, o instanţă specială din Spania, a decis că are jurisdicţia de a judeca acest caz şi a respins solicitarea lui Neymar de a nu se ajunge la un proces.

Cazul "Neymar2", aşa cum a fost numit de jurnaliştii spanioli, îi are ca protagonişti pe de-o parte pe Neymar şi toţi cei care s-au ocupat de mutarea acestuia din Brazilia la campioana din La Liga, Barcelona, şi grupul DIS Esporte, care deţinea 40% din drepturile federative ale jucătorului, în momentul în care acesta era la Santos, şi care acuză că în acte a fost menţionat un preţ mai mic referitor la transferul atacantului.

Astfel, Neymar este acuzat de fraudă şi de corupţie, iar dacă va fi găsit vinovat va putea primi până la şase ani de închisoare.

Iniţial suma transferului a fost anunţată a fi 57,7 milioane de euro, ca mai târziu să se afle că mutarea s-ar fi făcut pe o sumă cu 30 de milioane mai mare decât cea precizată în actele contabile. Astfel Neymar, alături de părinţii lui, de firma familiei, de fostul preşedinte al Barcelonei, Sandro Rosell şi actualul preşedinte al catalanilor, Josep Maria Bartomeu, formaţia Santos, fostul vicepreşedinte al clubului din Brazilia, Odilio Rodrigues sunt acuzaţi în acest caz.

Neymar va fi nevoit să meargă la Madrid, acolo unde se va judeca procesul. Timp de 10 săptămâni atacantul va sta departe de terenul de fotbal, pentru că a suferit o nouă accidentare la piciorul drept, pe care l-a mai operat şi anul trecut.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici