Regata Lufthansa Regina Maria, pe traseul Tomis – Costineşti - Mangalia – Limanu, în acest week-end

Regata Lufthansa Regina Maria va avea loc în acest week-end, peste 30 de yachturi urmând să ia startul într-o cursă care va parcurge litoralul de la nord la sud, pe traseul Tomis – Costineşti - Mangalia – Limanu.

358 afișări
Imaginea articolului Regata Lufthansa Regina Maria, pe traseul Tomis – Costineşti - Mangalia – Limanu, în acest week-end

Regata Lufthansa Regina Maria, pe traseul Tomis – Costineşti - Mangalia – Limanu, în acest week-end (Imagine: www.romaniacup.ro)

Regata, care reprezintă cea de-a doua etapă a Samsung Romania Cup, este organizată de Yacht Club Regal Român, cel mai vechi club de yachting din România, împreună cu Life Harbour Limanu, singura marină privată din România care oferă servicii integrate -vânzare şi închiriere de ambarcaţiuni, cheiaj, servicii hoteliere şi restaurant, cursuri de navigaţie. Evenimentul are loc în perioada 27-29 iunie şi face parte din cea mai importantă competiţie cu vele înscrisă în calendarul sportiv al Federaţiei Române de Yachting, la secţiunea offshore.

Regata include cea mai lungă cursă offshore de-a lungul litoralului românesc, cu plecare din Portul Tomis Constanta spre Costineşti – Mangalia – Portul Limanu. A doua zi de va cuprinde curse inshore în raza portului Mangalia.

TITLURILE ZILEI

Programul evenimentului incepe vineri, 27 iunie, cu şedinta tehnică, iar cursa propriu-zisă va avea startul sâmbătă, la orele 11:30 din rada Portului Tomis, competitorii luând apoi imediat cap compas către Mangalia.

Sâmbătă seara, începând cu orele 21:00, participanţii sunt aşteptaţi la o petrecere surpriză în incinta marinei Life Harbour Limanu. Duminică vor avea loc curse inshore în Mangalia şi în jurul orelor 16:00 este planificată festivitatea de premiere, unde primii trei clasaţi la fiecare dintre cele două clase de concurs, Racer, respective Cruiser, vor primi diplome si premii.

Această regată se bucură de prezenţa lui Willii Gohl (Germania), unul dintre cei mai cunoscuţi arbitrii internaţionali, cu o vastă experienţă ca judecător în cadrul unor competiţii de top, pe care le-a arbitrat incepând cu anul 1999. Ofiţer principal de cursă este Cristian Tabacu, care de-a lungul carierei sportive a obţinut trei titluri de campion naţional la clasele Optimist, Cadet şi Finn şi a reprezentat România la mai multe concursuri internaţionale. În ultimii ani s-a implicat în conducerea şi organizarea competiţiilor interne şi internaţionale organizate de cluburi şi de Federaţia Romana de Yachting.

Toţi cei care doresc sa se înscrie pot descărca documentele necesare, atât de pe site-ul official al Samsung Romania Cup www.romaniacup.ro dar şi de pe www.zcrr.ro şi www.fry.ro.

Regata Lufthansa Regina Maria este una dintre cele cinci regate care fac parte din Samsung Romania Cup 2014, competiţie organizată în parteneriat de către cele mai importante entităţi din yachtingul românesc: Black Sea Sailing Association, Yacht Club Regal Român şi Life Harbour Marina. Această competiţie este organizată sub umbrela Federaţiei Române de Yachting.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici