Reghecampf cere judecarea litigiului cu Anghelache la FRF, deşi la LPF este aceeaşi comisie

Antrenorul FC Steaua, Laurenţiu Reghecampf, a solicitat, miercuri, ca litigiul său cu preşedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache, să fie judecat de Comisia de Disciplină de la FRF, deşi Comisia de Disciplină care activează la sediul LPF are aceeaşi componenţă.

74 afișări
Imaginea articolului Reghecampf cere judecarea litigiului cu Anghelache la FRF, deşi la LPF este aceeaşi comisie

Reghecampf cere judecarea litigiului cu Anghelache la FRF, deşi la LPF este aceeaşi comisie (Imagine: Alexandru Raita/Mediafax Foto)

Constantin Anghelache a declarat, miercuri, la finalul şedinţei Comisiei de Disciplină a FRF care judecă la sediul LPF cazurile din Liga I, că Reghecampf a solicitat recuzarea acesteia. "Domnul Reghecampf nu a venit data trecută şi am fost de acord să amânăm pentru astăzi. Dânsul a venit cu o solicitare de recuzare a comisiei şi că vrea facă nişte precizări în legătură cu domnia sa şi cu doamna Ana Prodan, care nu i-au fost primite, nu cunosc toată problema. Oricum, comisia a rămas în pronunţare asupra competenţei pe care o are să judece un asemenea caz", a spus Anghelache.

El a adăugat că există un protocol între FRF şi LPF conform căruia în momentul de faţă este o singură Comisie de Disciplină cu aceeaşi membri care judecă la sediul Ligii cauzele din Liga I şi la Casa Fotbalului cauzele din eşaloanele II şi III, precum şi cele din Cupa României. "Domnul Reghecampf a recuzat pentru că vrea să se judece la federaţie şi nu la ligă. Aşa s-a exprimat. A pus în discuţie competenţa Comisiei de Disciplină de la LPF de a judeca plângerea mea. Eu ştiu că şi aici şi la federaţie este aceeaşi comisie. La alegerea domnui Burleanu s-a pus problema să se încheie acel protocol prin care aceeaşi comisie a federaţiei să fie competentă pentru a judeca toate cauzele, şi ale Ligii, şi ale federaţiei. Cu singura precizare că acele cauze de la Ligă să se judece aici, la sediul Ligii, iar cele de la federaţiei, la Casa Fotbalului. Altă soluţie nu este decât ca această comisie să spună că este competentă. Nu vreau să zic ceva, care este adevărat, dar apoi să se spună că «uite-l şi pe arogantul ăla». Deci nu e nicio problemă, vom merge la comisia care va fi competentă", a mai spus Anghelache.

Oficialul dinamovist a explicat că Reghecampf a adus atingere imaginii sale prin declaraţiile făcute în presă la adresa sa. "Având în vedere mediul în care lucrez, având în vedere funcţiile în care sunt ales, iar dacă sunt profesor universitar şi coordonator de doctoranzi sunt pentru meritele mele academice, eu am considerat că expresiile folosite de domnul Reghecampf mi-au adus atingere şi ştirbire prestigiului. Asta pentru că zilele următoare (n.r. - după declaraţiile făcute de Laurenţiu Reghecampf), activitatea mea cealaltă, nu fotbalul, începea cu glume şi sugestii. Am sesizat un comportament care cred că pe această cale se va estompa. Eu nu am spus niciodată nici că nu sunt comunist şi nici că nu am anii pe care îi am, dar să spui că «afară cu ăştia, ce caută ei în fotbal» şi aşa mai departe mi se pare jignitor", a precizat preşedintele FC Dinamo.

Antrenorul echipei Steaua, Laurenţiu Reghecampf, a declarat în urmă cu aproximativ o lună că preşedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache, este "comunist" care "nu are ce căuta în fotbal", după ce oficialul afirmase că soţia tehnicianului, Anamaria Prodan, nu ar trebui să impresarieze jucători ai clubului alb-roşu. Divergenţa a apărut după ce mijlocaşul dinamovist Dorin Rotariu semnase un contract de reprezentare cu agentul Anamaria Prodan, colaborare la care ulterior jucătorul a renunţat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici