Reghecampf: Cred că Steaua se poate bate de la egal la egal cu Ajax

Antrenorul echipei Steaua, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, joi, că formaţia sa se poate bate de la egal la egal cu Ajax Amsterdam, adversara din 16-imile de finală ale Ligii Europa, stabilită în urma tragerii la sorţi care a avut loc la Nyon.

191 afișări
Imaginea articolului Reghecampf: Cred că Steaua se poate bate de la egal la egal cu Ajax

Laurenţiu Reghecampf (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Întâlnim o echipă puternică, o echipă pe terenul căreia se va juca şi finala, iar faptul ăsta este o motivaţie în plus. Cred că ne vom putea bate de la egal la egal cu cei de la Ajax. Erau mai multe echipe cu care mi-aş fi dorit să jucăm. Am înţeles că vom întâlni Chelsea sau Sparta Praga dacă trecem mai departe. În fotbal orice e posibil. Eu am zis că îmi doresc să întâlnesc o echipă ca Ajax sau ca Chelsea decât să merg la Bate Borisov sau Dinamo Kiev", a spus tehnicianul la postul Digi Sport.

Faptul că Ajax Amsterdam începe campionatul cu aproximativ o lună înaintea echipei Steaua nu este o problemă în opinia antrenorului.

"Nu contează asta, noi avem un program de pregătire foarte bun. Vom merge cu o săptămână înainte în Olanda. Cred că vom avea parte de două meciuri frumoase pe care sperăm să le tranşăm în favoarea noastră. Am urmărit foarte atent Ajax, a ajuns aici dintr-o grupă de Liga Campionilor foarte grea, aşadar cred că jucătorii tineri pe care îi au la dispoziţie au ajuns acum la maturitate", a explicat tehnicianul stelist.

Întrebat dacă dubla cu formaţia olandeză este cea mai grea încercare din cariera sa de antrenor, Reghecampf a răspuns: "Da, nu m-am mai întâlnit niciodată cu o asemenea situaţie şi este foarte greu. Dar nici până acum nu a fost uşor. Am avut foarte multe bătălii de câştigat şi eu sunt mulţumit de ce am realizat până acum".

Referitor la şansele echipei Steaua de a câştiga trofeul Ligii Europa, antrenorul a menţionat că acestea există în continuare. "Poate dacă ne vom califica după dubla cu Ajax vom întâlni pe Sparta Praga şi nu pe Chelsea. E posibil. Eu cred în continuare că avem şanse să câştigăm Liga Europa, dar trebuie să o luăm pas cu pas. Eu cred în echipa noastră şi în valoarea jucătorilor mei", a precizat tehnicianul.

Reghecampf a spus că transferul fundaşului dreapta Jivko Milanov de la FC Vaslui a căzut, dar a adăugat că Steaua are mai mulţi jucători pe care îi urmăreşte.

"Milanov e un jucător bun, harnic, îl cunoşteam foarte bine. Nu am vorbit cu el pentru că e sub contract. Dar nu e nicio problemă (n.r. - că transferul lui Milanov a căzut). Nu ştiu dacă acum va veni fundaşul dreapta din Grecia, avem şi alte variante. Noi ne dorim să aducem un fundaş dreapta bun care se poate integra în jocul nostru. Nu pot spune foarte multe pentru că nu-mi place să vorbesc înainte de realizarea unui transfer. Avem multe oferte, sunt mulţi jucători pe care îi urmărim", a afirmat Reghecampf.

De asemenea, antrenorul susţine că nu este o mare problemă nici faptul că Alexandru Maxim nu a ajuns la o înţelegere cu conducerea FC Steaua privind transferul său de la Pandurii Târgu. "Eu mă bucur foarte mult că l-am adus pe Iancu. Avem jucători de mare valoare de la mijloc în sus şi de aceea nu cred că nu este o mare, mare problemă că nu a ajuns Maxim la Steaua. Dar niciodată nu este prea târziu, probabil că o să urmeze şi alte discuţii şi în viitor poate ajunge tot la Steaua. Nu ştiu daca a fost o problemă de bani şi nici nu mă interesează. Eu ştiu însă ce înseamnă să pleci de la Pandurii la o echipă mare din străinătate pe o sumă mare, de peste 1 milion de euro, e foarte greu. Eu mi-aş dori mult pentru el, dar e foarte greu, trebuie să ai şi nişte meciuri internaţionale", a explicat tehnicianul.

Formaţia Steaua mai are nevoie de doi jucători pentru a-şi completa lotul, susţine Laurenţiu Reghecampf.

"Avem nevoie de doi-trei jucători. Am adus unul (n.r - Gabriel Iancu), mai avem nevoie de un fundaş dreapta şi un atacant. Dar nu se poate spune că Steaua stă în aceşti jucători. Noi încercăm să găsim soluţii, dar trebuie să o alegem pe cea mai bună, aşa că nu vreau să ne grăbim. Ar fi normal să îi avem până pe 10 când plecăm în Spania în primul cantonament. Eu îmi doresc jucători care să facă performanţă şi mai puţin jucători cu nume", a menţionat antrenorul stelist.

Reghecampf susţine că, dacă ar fi posibil, ar fi dispus să facă schimb de adversari cu CFR Cluj, echipă care întâlneşte pe Internazionale Milano. "Cred că CFR are şanse, meciul începe de la 0-0. Şi cei de la Vaslui au avut şanse foarte mari, dar asta a fost atunci. Depinde acum în ce moment o să îi prindă pe cei de la Inter. Dacă s-ar putea, eu aş face schimb cu CFR, aş face-o cu mare drag", a precizat Laurenţiu Reghecampf.

Formaţia Steaua Bucureşti va întâlni echipa olandeză Ajax Amsterdam în 16-imile de finală ale Ligii Europa,conform tragerii la sorţi care a avut loc, joi, la Nyon.

Steaua va juca meciul tur în deplasare, la 14 februarie, returul fiind programat la Bucureşti, la 21 februarie. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici