Reghecampf respinge acuzaţiile conform cărora meciul cu FC Vaslui ar fi fost aranjat pentru pariuri

Antrenorul echipei Steaua, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că niciun membru al grupării bucureştene nu are voie să joace la pariuri, susţinând că partida cu FC Vaslui, scor 0-1, nu a fost aranjată.

139 afișări
Imaginea articolului Reghecampf respinge acuzaţiile conform cărora meciul cu FC Vaslui ar fi fost aranjat pentru pariuri

Laurenţiu Reghecampf (Imagine: Bogdan Iordache / Mediafax Foto)

"Foarte mulţi jucători sunt dezamăgiţi de această reacţie pe care au avut-o anumiţi oameni din presă. Umbrim rezultatele din ultimii doi ani. Nu am făcut altceva decât să facem performanţă, nimeni din echipă nu are voie să aibă vreo tangenţă cu jocurile de noroc, cu pariurile, nu ne interesează aşa ceva. Când apar asemenea subiecte, mulţi dintre băieţi râd. Nu putem să le luăm în serios", a spus Reghecampf.

Întrebat dacă a auzit informaţiile potrivit cărora conducătorii grupării FC Vaslui ar fi pariat pe o victorie în meciul cu Steaua, Reghecampf a răspuns: "Nu mă întrebaţi pe mine, întrebaţi-i pe ei. Şefii noştri nu fac aceste lucruri. Nu cred că este normal să pariezi pe echipa ta sau împotriva ei. Aceste lucruri trebuie pedepsite. Cine se ocupă cu aşa ceva, să plătească".

TITLURILE ZILEI

Laurenţiu Reghecampf nu ştie cum s-au îmbolnăvit la stomac mai mulţi jucători înaintea meciului cu FC Vaslui. "A fost o infecţie. Probabil că unul dintre jucători sau unul dintre angajaţii care a făcut de mâncare la bucătărie a fost bolnav, iar lucrul acesta se transmite foarte repede. Trei-patru jucători nu erau sută la sută pregătiţi de meci, dar a trebuit să-i băgăm, pentru că nu aveam alte soluţii. Acum, toţi sunt sănătoşi. Am văzut că s-a discutat foarte mult pe această temă. V-am spus adevărul, deşi puteam să găsim alte motive. Au fost foarte multe întâmplări neplăcute înaintea meciului, pentru noi, pentru cei de la Vaslui şi cu siguranţă ne-am fi dorit să continuăm seria de victorii fără înfrângere", a completat Reghecampf.

Laurenţiu Reghecampf a menţionat că portarul Ciprian Tătăruşanu a fost inclus în lotul pentru meciul cu FC Vaslui, chiar dacă nu putea să joace. "Au fost foarte mulţi băieţi care au avut probleme. Am avut o problemă cu Tătăruşanu şi Popa cu o zi înaintea meciului cu Vaslui. Pe Popa nici nu l-am introdus în lotul echipei, Tătăruşanu a fost inclus în lotul de 18, dar numai ca să fie pe bancă, pentru că al treilea portar, Bogatinov nu putea să stea pe bancă. Mai aveam o soluţie, un copil născut în 97, de la juniori, dar mi s-a părut prea riscant şi l-am rugat pe Tătă să vină să stea", a explicat Reghecampf.

Tehnicianul stelist a precizat că toţi jucătorii cu probleme medicale s-au însănătoşit şi vor fi apţi pentru partida cu Dinamo, din manşa retur a semifinalei Cupei României - Timişoreana. "Cu siguranţă nu vor mai fi probleme cu Dinamo. Ne-am luat toate măsurile, am dezinfectat tot ce înseamnă sala de mese şi bucătărie. Cu siguranţă vom fi mult mai atenţi pe viitor şi vom încerca să nu mai avem parte de asemenea incidente. Pârvulescu şi Chipciu nu erau într-o stare avansată, aveau ceva probleme, dar au spus că pot juca", a subliniat Reghecampf, care a precizat că singurul jucător incert este mijlocaşul Mihai Răduţ.

Laurenţiu Reghecampf s-a arătat deranjat când a fost întrebat dacă s-a retras din activitatea fotbalistică din cauza unui virus la stomac. "Eu nu am avut un virus la stomac. Nu cred că interesează pe cineva de ce m-am lăsat eu de fotbal. Astea sunt lucruri personale. Nu are nicio legătură că Thomas Neubert mi-a fost preparator fizic în Germania. Nu am avut niciun virus la stomac, nu am luat droguri, doping sau ce bazaconii s-au mai scris. Sunt lucruri personale din cauza cărora eu a trebuit să încetez cariera de fotbalist şi m-am apucat să vin la şcoală, să învăţ ca să devin antrenor. Să ştiţi că jucătorii nu mănâncă din gura mea, ci din farfurie", a mai spus Reghecampf.

El a reafirmat faptul că jucătorii pe care îi pregăteşte au tratat cu lejeritate meciul cu FC Vaslui, având în vedere problemele de la gruparea moldavă. "Eu le-am atras atenţia jucătorilor că nu vor juca cu echipa de juniori, că vor veni cu echipa mare. Normal, că s-a instaurat o stare de lejeritate, neştiind cu cine joci, dacă joci. La un moment dat, cu două-trei zile înainte de meci, nici nu ştiam dacă vom juca, pentru că ei refuzaseră să facă deplasarea. A fost o lecţie pentru toată lumea. Noi trebuia să ne descurcăm în orice condiţii, numai că anumiţi jucători nu s-au ridicat la nivel maxim, şi asta ne-a făcut să pierdem un meci extrem de important", a conchis Reghecampf .

Formaţia Steaua a fost învinsă, vineri seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), de echipa FC Vaslui, într-un meci din etapa a XXVII-a a Ligii I, primul eşec al grupării bucureştene în campionat, după aprilie 2013. Jucătorii vasluieni s-au impus în partida cu Steaua în condiţiile în care au refuzat să se pregătescă în zilele dinaintea meciului, din cauza restanţelor financiare pe care clubul le are faţă de ei. Fotbaliştii de la FC Vaslui au sosit la Bucureşti, vineri, cu câteva ore înaintea partidei.

Casele de pariuri ofereau, vineri, cote de 20-25 la 1 pentru o victorie a echipei FC Vaslui în meciul de pe stadionul din Bulevardul Ghencea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici