REPORTAJ: Cât plătesc fanii spanioli petru mici şi bere

Comercianţii din fan zone-ul amenajat pentru suporterii echipei Athletic Bilbao în Piaţa Constituţiei vând o bere la pahar cu opt lei, în timp ce pentru patru beri solicită 10 euro, astfel că fanii spanioli pierd aproximativ trei lei pe pahar dacă aleg plata în moneda europeană.

414 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Cât plătesc fanii spanioli petru mici şi bere

REPORTAJ: Cât plătesc fanii spanioli petru mici şi bere (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Suporterii echipei spaniole pot cumpăra un mic în schimbul a 2,5 lei, în timp ce pentru o friptură la grătar preţul este de 15 lei.

La ora transmiterii acestei ştiri în piaţă se află aproximativ 1.000 de suporteri basci, însă până la ora 15.00 numărul acestora a fost de 5.000, dar majoritatea a preferat să se îndrepte către Centrul Vechi.

Alţi fani au plecat, începând cu ora 13.00, către Arena Naţională, care în această seară va găzdui finala Ligii Europa. Totuşi, autobuzele puse special la dispoziţie sunt mai mult goale.

TITLURILE ZILEI

Fanii bascilor care au sosit miercuri în Bucureşti sunt aduşi în Piaţa Constituţiei cu autocare direct de la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă".

Mai multe persoane împart pliante ale RATB şi MDRT cu un tur al oraşului, o linie turistică fiind deschisă între orele 10.00 şi 22.00. Autobuzele, care pleacă la fiecare 15 minute, au un traseu ce durează 50 de minute, iar pentru o legitimaţie valabilă 24 de ore adulţii trebuie să plătească 25 de lei, în timp ce pentru un copil peste şapte ani preţul este de 10 lei.

Pliantele puse la dispoziţia spaniolilor sunt doar în limba română.

În Piaţa Constituţiei a concertat deja cântăreaţa Celia, scena fiind ocupată apoi de muzică şi dansuri populare româneşti.

La magazinul care vinde produse promoţionale se pot cumpăra tricouri cu emblema uneia dintre finaliste în schimbul a 90 de lei, în timp ce un tricou adidas pe care este inscripţionat "Final 2012" costă 135 de lei. De la magazin se mai pot cumpăra fulare (90 de lei), tricouri polo (180 de lei), şepci (90 de lei), mingea oficială a finalei (540 de lei), replica balonului finalei (90 de lei) şi programul oficial al meciului (35 de lei).

De asemenea, fanii basci îşi pot picta gratis pe faţă emblema echipei favorite.

În Centrul Vechi, aproximativ 2.000 de fani basci au blocat strada Şelari unde au aprins mai multe torţe şi au aruncat petarde în faţa teraselor. Deşi în zonă se află jandarmi şi poliţişti, nimeni nu a fost amendat.

Finala Ligii Europa, dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, este programată la ora 21.45, pe Arena Naţională, fiind transmisă în direct de PRO TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici