Reprezentant FIFA: Cristiano Ronaldo, un „geniu total" pentru că a obţinut penalty pentru Portugalia

Fotbalistul Cristiano Ronaldo a fost numit „geniu total" de către un reprezentant FIFA pentru modul în care a obţinut un penalty pentru Portugalia în partida împotriva Ghanei de la Cupa Mondială de fotbal.

2369 afișări
Imaginea articolului Reprezentant FIFA: Cristiano Ronaldo, un „geniu total" pentru că a obţinut penalty pentru Portugalia

Reprezentant FIFA: Cristiano Ronaldo, un „geniu total" pentru că a obţinut penalty pentru Portugalia

Jucătorul de 37 de ani a înscris din penalty şi a devenit primul fotbalist care a marcat la cinci cupe mondiale. Portugalia s-a impus cu 3-2, dar acordarea loviturii de pedeapsă l-a indignat pe Otto Addo, selecţionerul Ghanei, care a spus că „nu a fost penalty".

„Arbitrul a dat un penalty care nu era penalty - toată lumea a văzut asta. De ce? Pentru că este Ronaldo sau ceva de genul ăsta?” a declarat Addo pentru BeIN Sports.

În cadrul unui briefing la Doha, Sunday Oliseh, membru al grupului de studiu tehnic (TSG) al FIFA, a declarat că atacanţii „devin mai inteligenţi".

„Poate că atacanţii devin mai inteligenţi?. Despre penalty-ul lui Ronaldo, oamenii pot spune ce vor despre el, dar inteligenţa de a aştepta acea secundă, de a atinge mingea, de a-şi continua piciorul şi apoi de a obţine contactul. Asta este geniu total. Haideţi să le facem un compliment atacanţilor pentru că devin mai inteligenţi", a spus Oliseh.

TSG, care este condus de fostul antrenor al lui Arsenal, Arsene Wenger, analizează fiecare meci şi oferă rapoarte cu date despre performanţe şi tendinţe.

De exemplu, în primele 20 de meciuri de la turneul din Qatar, au fost acordate nouă penalty-uri. În urmă cu patru ani, în faza grupelor de la campionatul mondial din Rusia au fost acordate 24 de lovituri de la 11 metri.

Polonezul Robert Lewandowski şi canadianul Alphonso Davies au ratat, în timp ce restul de şapte lovituri au avut succes.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici