Retragere emoţionantă pentru Marc Lopez la Madrid Open

  • Spaniolul Marc Lopez a agăţat racheta în cui după o carieră strălucită în circuitul ATP.
  • Ovaţiile primite pe arena Manolo Santana au fost cea mai bună despărţire posibilă pentru Marc Lopez, care a pus capăt unei cariere strălucitoare în circuitul ATP.
253 afișări
Imaginea articolului Retragere emoţionantă pentru Marc Lopez la Madrid Open

Sursa foto: Profimedia

Jucătorul spaniol a fost omagiat pe zgura de la Mutua Madrid Open, în semn de recunoaştere a unei vieţi de realizări sportive.

Marc Lopez este unul dintre cei mai decoraţi jucători de dublu din tenisul modern, cu un total de 14 titluri în palmares, inclusiv medalia de aur de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016, cu Rafael Nadal, Nitto ATP Finals 2012 cu Marcel Granollers şi titlul de la Roland Garros pe care l-a cucerit alături de Feliciano Lopez. Realizările sale fac acum parte din istoria tenisului.

Într-o zi de neuitat, ecranele gigantice ale stadionului Manolo Santana au prezentat un omagiu emoţionant adus jucătorului catalan, unul dintre cei mai iubiţi printre colegii săi. Nadal, Lopez şi Granollers, cei trei parteneri de dublu cu care a concurat de-a lungul carierei sale, au înregistrat un mesaj de rămas bun sincer pentru o după-amiază memorabilă din capitala spaniolă, relatează atptour.com.

„Bulet", sper că te-ai bucurat de ultimul tău meci. A fost o adevărată plăcere să împart practic o întreagă carieră cu tine", a declarat Nadal, alături de care a câştigat primele sale titluri în sezonul 2009. „Deşi pare că este ultimul tău meci, nu se ştie niciodată. Ţi-ai luat deja la revedere cu Feli, acum cu Carlos. Cred că ar trebui să ne vină rândul la un moment dat în viitor".

Catalanul s-a bucurat de câteva săptămâni emoţionante în circuit. După ce a concurat cu Lopez la Barcelona Open Banc Sabadell, un eveniment pe care a visat mereu să îl câştige şi pe care în cele din urmă l-a cucerit în 2018, Marc şi-a dorit ca evenimentul de la Madrid să fie scena ultimelor sale meciuri, alături de Carlos Alcaraz, marea promisiune a tenisului spaniol.

„Vreau doar să te felicit pentru tot. Ai avut o carieră incredibilă şi, cel mai important, ţi-ai îndeplinit visul, să ajungi în topul tenisului mondial", a continuat Nadal. „Mă bucur că există oameni ca tine, oameni buni, pentru care lucrurile merg atât de bine. Bucură-te de asta şi îţi doresc tot ce e mai bun pentru viitor. Vom continua să împărtăşim acel viitor împreună. Te îmbrăţişez", a încheiat Nadal, care l-a adăugat pe Marc în staff-ul său de antrenori în decembrie 2021.

Unul dintre cele mai speciale momente ce au avut loc pe terenul arenei Manolo Santana a fost cel în care Feliciano, omul cu care împarte singurul său titlu de Grand Slam, i-a oferit o fotografie comemorativă înrămată cu cele mai importante momente ale carierei sale. Braţ la braţ, Marc Lopez şi directorul Mutua Madrid Open au ascultat mesajul pe care acesta din urmă l-a înregistrat pentru prietenul său.

"După cum îţi poţi imagina, nu este uşor pentru mine să înregistrez un mesaj pentru tine. În primul rând, vreau să te felicit pentru cariera ta incredibilă", a spus Feliciano. "Ai fost un mare campion, am fost destul de norocos să împărtăşesc acele momente cu tine pe teren. Îţi doresc tot ce e mai bun în noua ta viaţă, alături de María şi Berta. Sper că va veni curând un alt copil. Dacă ar exista mai mulţi oameni ca tine, lumea ar fi un loc mai bun. Îţi doresc mult succes în tot ceea ce faci".

Granollers, a avut, de asemenea, câteva cuvinte pentru cel cu care a format una dintre cele mai cunoscute echipe din circuit.

„Vrea să te felicit pentru cariera ta. Îţi mulţumesc pentru toate momentele minunate pe care le-am împărtăşit. De asemenea, îţi mulţumesc pentru că ai fost un mare prieten", a spus Granollers. „Acum sper ca viitorul tău, care este de asemenea foarte important, să fie la fel de reuşit ca şi cariera ta din tenis. Ne mai vedem la turnee. Îţi mulţumesc pentru tot".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici