Retragerea Emmei Răducanu din Cupa Billie Jean King va afecta şansele de a participa la Jocurile Olimpice din 2024

Şansele Emmei Răducanu de a reprezenta echipa Marii Britanii la Jocurile Olimpice din 2024 par să scadă. Decizia lui Răducanu de a nu juca în următoarea partidă din Cupa Billie Jean King, care va avea loc la Coventry, este posibil să afecteze şansele ei de a merge la Paris în 2024.

148 afișări
Imaginea articolului Retragerea Emmei Răducanu din Cupa Billie Jean King va afecta şansele de a participa la Jocurile Olimpice din 2024

Cupa Billie Jean King şi Cupa Davis nu oferă puncte WTA, dar Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) foloseşte aceste competiţii pentru a încuraja participarea la Jocurile Olimpice.

Cu toate acestea, jucătoarea în vârstă de 20 de ani a explicat că decizia a fost luată din cauza preocupărilor legate de starea sa de sănătate.

"Din cauza accidentărilor mele existente, cel mai bun sfat medical a fost să nu schimb suprafeţele într-un termen atât de scurt.”

Pentru a se califica la Jocurile Olimpice, regulile ITF prevăd că jucătorii trebuie să îşi reprezinte ţara de cel puţin două ori în decursul unui ciclu de patru ani. Răducanu are o singură apariţie pentru Marea Britanie, împotriva Cehiei, anul trecut.

Jucătoarea în vârstă de 20 de ani ar putea avea încă două ocazii de a evolua pentru Marea Britanie, în noiembrie şi apoi în primăvara anului viitor. Cu toate acestea, încă o omisiune ar putea face ca aceasta să rateze un loc la Jocurile Olimpice.

Întrebată despre o eventuală participare la Jocurile Olimpice, Răducanu a declarat că este nerăbdătoare să reprezinte Marea Britanie la Paris 2024.

"Bineînţeles, mi-ar plăcea să joc la Jocurile Olimpice".

Numărul unu britanic s-a confruntat în ultimele luni cu o accidentare la încheietura mâinii, care i-a blocat progresul pe teren.

Răducanu a fost eliminată în primul tur la Australian Open în ianuarie, înainte de a reveni la Indian Wells şi de a ajunge până în optimi. Ea a fost apoi eliminată de Iga Swiatek, numărul unu mondial, şi a pierdut miercuri, în primul tur la Miami Open, în faţa Biancăi Andreescu.

După înfrângerea în faţa lui Andreescu, Răducanu a recunoscut sincer că concentrarea pe termen lung rămâne o problemă din cauza problemelor sale la încheietura mâinii.

"Sunt capabilă să joc pe termen scurt", a spus Răducanu. "Dar soluţiile actuale nu sunt foarte viabile pe termen lung".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici