Revenirea Serenei Williams în competiţii. Americanca ar putea s-o întâlnească pe Simona Halep chiar în primul tur de la Roland Garros

Al doilea turneu de Mare Şlem al anului, Roland Garros, începe sâmbătă la Paris. Serena Williams (36 de ani) nu se va bucura de statutul de cap de serie la Roland Garros (28 mai - 10 iunie), au anunţat, marţi, organizatorii Openului Franţei. Astfel, fostul lider mondial, aflat acum pe locul 453 WTA, poate întâlni un adversar puternic încă din primul tur al competiţiei din capitala Hexagonului, inclusiv pe Simona Halep.

1024 afișări
Imaginea articolului Revenirea Serenei Williams în competiţii. Americanca ar putea s-o întâlnească pe Simona Halep chiar în primul tur de la Roland Garros

Revenirea Serenei Williams în competiţii. Americanca ar putea s-o întâlnească pe Simona Halep chiar în primul tur de la Roland Garros

Odată cu revenirea Serenei în circuit, s-a creat o dezbatere pe seama faptului că americanca ar merita să fie avantajată şi să se numere printre cele 32 de favorite ale turneului, pentru că a lipsit o perioadă lungă din circuit ca urmare a faptului că a fost însărcinată. Însă forul care conduce lumea tenisului feminin nu a luat în calcul această variantă, iar astăzi a anunţat că lista capilor de serie nu o va cuprinde pe Serena: "Lista capilor de serie va reflecta clasamentul mondial din această săptămână", susţine WTA.

Iar Serena, care va intra pe tabloul principal cu clasamentul îngheţat, având dreptul la şase astfel de turnee, a fost susţinută, de-a lungul timpului, de cele mai importante jucătoare din circuit, printre care şi Halep: "Este normal să aduci pe lume un copil. Este normal să ai un clasament protejat.... Asta lucru merge dincolo de tenis. Oamenii vor decide, deci, unde va fi ea clasată pe tablou, însă după părerea mea este bine să protejezi clasamentul atunci când o jucătoare dă naştere unui copil", a spus Simona, când a fost întrebată despre situaţia rivalei sale.

Astfel, lăsată în afara celor 32 de capi de serie de la Roland Garros, Serena poate da peste orice adversar încă din primul tur, inclusiv peste Simona Halep, care va ataca turneul de la Paris din postura de principală favorită.

Marea jucătoare americană a luat o pauză de un an şi o lună imediat după al 23-lea titlu de Grand Slam al carierei, cucerit la Australian Open 2017, pentru a-i da naştere fiicei sale, Olimpia. Acum pe locul 453 în ierarhia mondială, cu doar 75 de puncte, sora mai mică a familiei Williams a participat la doar două turnee în 2018, Indian Wells şi Miami, şi a sărit peste competiţiile de la Madrid şi Roma pentru a se afla într-o formă cât mai bună la ora startului de la Roland Garros.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici