Rinat Ahmetov: Jucătorii nu au de ce să se teamă, suntem pregătiţi să le garantăm siguranţa

Patronul clubului Şahtior Doneţk, Rinat Ahmetov, a confirmat că şase fotbalişti nu au revenit în Ucraina cu echipa pregătită de Mircea Lucescu, însă a precizat că speră ca aceştia se vor răzgândi şi se vor prezenta la lot, el menţionând că jucătorii nu au de ce să se teamă.

194 afișări
Imaginea articolului Rinat Ahmetov: Jucătorii nu au de ce să se teamă, suntem pregătiţi să le garantăm siguranţa

Rinat Ahmetov (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Ahmetov a mai menţionat pentru agenţia R-Sport, citată de site-ul oficial al grupării ucrainene, că în ceea ce îl priveşte pe Mircea Lucescu nu a avut nicio problemă.

"Este adevărat, şase jucători nu au venit - Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa, Facundo Ferreyra şi Ismaily. Nu exclud varianta ca aceşti jucători să revină la echipă rapid, unii dintre ei chiar luni. Jucătorii au contracte pe care trebuie să le respecte. Cred că dacă nu vin, ei vor fi primii care vor avea de pierdut. Fiecare are o clauză de reziliere, de zeci de milioane de euro. Dacă vrea cineva să reducă suma cu un milion, o astfel de decizie este dreptul nostru. Sper că logica şi sufletul vor fi mai puternice decât o înţelegere greşită a situaţiei şi că jucătorii nu se vor lăsa pradă tentaţiei şi fricii. Mai ales pentru că nu au de ce să se teamă. Suntem pregătiţi să le garantăm siguranţa. Nu ne vom asuma riscuri şi oricum nu vom duce fotbaliştii în locuri periculoase", a spus Rinat Ahmetov.

El a precizat că şi-ar dori foarte mult ca echipa să joace în Doneţk, dar acest lucru nu este posibil deocamdată. "Vom juca unde ni se va permite: ne-ar plăcea să jucăm la Harkov. Decizia cu privire la campionat este luată de federaţia ucraineană. Prin prestaţiile nostre, vom face apel la pace şi vom încerca să le aducem bucurie fanilor noştri. Deşi nu vom mai fi la capacitate maximă la Supercupă, împotriva echipei Dinamo Kiev, jucătorii noştri vor face tot ce vor putea pentru a-şi pune adversarii în dificultate. Poate toată lumea crede că va fi un meci uşor pentru Dinamo, dar nu va fi uşor. Iar în viitor Şahtior nu va deveni mai slabă, o vom face mai puternică. Jucăm pentru suporteri şi pentru pace", a adăugat Ahmetov.

Rinat Ahmetov a mai menţionat că are o relaţie foarte bună cu Mircea Lucescu. "Mircea Lucescu? Nu a existat nicio problemă. Avem o relaţie foarte bună. Este în locul său şi a făcut multe pentru ca Şahtior să facă un pas înainte. Sunt sigur că va face mult bine echipei", a spus patronul clubului ucrainean.

Info Sport+ a scris, în urmă cu o zi, că şase jucători ai echipei Şahtior Doneţk nu au urcat în avionul care a plecat duminică dimineaţă de la Geneva în Ucraina. Sursa citată a publicat numele a cinci dintre cei şase jucători, toţi sud-americani: Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa (Brazilia) şi Ferreyra (Argentina).

Şahtior a încheiat, sâmbătă seară, la Annecy, un turneu de pregătire, fiind învinsă în meciul amical cu Olympique Lyon, scor 1-4. Echipa lui Mircea Lucescu urmează să joace, marţi, la Lvov, Supercupa Ucrainei cu Dinamo Kiev.

Joi, un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit în apropierea localităţii Grabovo, la 50 de kilometri de Doneţk, într-o zonă în care au loc confruntări între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi. Cursa MH17 zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur şi avea la bord 298 de persoane. Nu există supravieţuitori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici