RIO 2016 a doua zi. Gimnasta Cătălina Ponor s-a calificat în finala de la bârnă la Jocurile Olimpice şi este favorită la cucerirea unei medalii olimpice/ Înotătorul Robert Glinţă, calificare de senzaţie în finala olimpică la 100 m spate

Gimnasta Cătălina Ponor s-a calificat, duminică, în finala la bârnă la Jocurile Olimpice de la Rio, însă a ratat accederea în ultimul act la sol. La numai 19 ani, Robert Glinţă a reuşit o calificare de senzaţie în finala olimpică de la 100 m spate.

18463 afișări
Imaginea articolului RIO 2016 a doua zi. Gimnasta Cătălina Ponor s-a calificat în finala de la bârnă la Jocurile Olimpice şi este favorită la cucerirea unei medalii olimpice/ Înotătorul Robert Glinţă, calificare de senzaţie în finala olimpică la 100 m spate

RIO 2016 a doua zi. Gimnasta Cătălina Ponor s-a calificat în finala de la bârnă la Jocurile Olimpice şi este favorită la cucerirea unei medalii olimpice/ Înotătorul Robert Glinţă, calificare de senzaţie în finala olimpică la 100 m spate

Înotătorul român a concurat în cea de a doua semifinală, pe care a încheiat-o pe locul 4, cu 53,34 secunde (record naţional). Rezultatul i-a adus o prezenţă între primii opt sportivi la această probă, care are finala programată mâine. La numai 19 ani, Glinţă este cel mai tânăr dintre cei opt finalişti.

Robert Glinţă: ”Calificarea în finală înseamnă pentru mine enorm de mult. Este mai mult decât ce m-am aşteptat eu la prima mea participare la Jocurile Olimpice. Eu am sperat la cel puţin o semifinală, dar a fost mai mult. Mi-am îmbunătăţit recordul naţional, care era tot al meu. Cu gândul acesta am venit aici, să-mi îmbunătăţesc propriile performanţe, am reuşit să fac asta şi sunt extrem de mulţumit. Sunt între printre opt din lume. La finală putem spera la o îmbuntăţire a timpului din semifinală şi o clasare cât mai bună”.

Ponor notată cu unul dintre cele mai bune punctaje din concurs

Cătălina Ponor a avut un exerciţiu foarte bun la bârnă în calificări şi se află printre marile favorite la cucerirea unei medalii olimpice în finala acestei probe. Gimnasta din România a fost notată cu 14.900, unul dintre cele mai bune punctaje din concurs.

La sol, Cătălina Ponor a prezentat un exerciţiu de siguranţă, primind nota 14.200, care nu i-a permis şansa de a se califica în finala aparatului.

Cătălina Ponor, portdrapelul delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Londra din urmă cu patru ani, la sol, însă, în Brazilia mai are şanse la cucerirea unei medalii doar la bârnă.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici