Video RIO 2016: Jocurile Olimpice de vară din Brazilia au fost declarate deschise. Spectacol extraordinar organizat de brazilieni la ceremonia de deschidere. România şi-a prezentat delegaţia la ora 4:24. FOTO, VIDEO

Festivitatea oficială de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro a început, sâmbătă, de la ora 02:00, ora României, iar delegaţia ţării noastre a defilat la ora 04:24. Spectacolul organizat în tribune a fost extraordinar, făcându-se remarcat efortul extraordinar al brazilienilor, care au creat o coregrafie superbă.

15312 afișări

5:47 Gustavo Kuerten aduce torţa olimpică în interiorul ”Maracanei”, iar publicul îl aclamează la scenă deschisă. ”Guga” este unul dintre cei mai iubiţi sportivi din Brazilia. Până la urmă, flacăra nu este aprinsă nici de Pele, nici de Kuerten, ci de Vanderlei de Lima, medaliat cu bronz la Atena 2004, în proba de maraton.

5.27 Preşedintele interimar al Braziliei, Michel Temer, a declarat deschise Jocurile Olimpice de la Rio! În arenă este adus steagul olimpic şi mai rămâne un singur moment important, să fie aprinsă flacăra olimpică.

5:00 Toate cele cinci cercuri olimpice şi-au schimbat culorile clasice în culoarea verde. Mesajul ”plantaţi copaci” pentru reîmpădurirea şi salvarea planetei este destul de puternic!

4:52 Defilarea delegaţiilor s-a încheiat cu Echipa Refugiaţilor şi cu ţara gazdă, Brazilia, a doua din punct de vedere numeric, cu 465 de atleţi

4:24 Intră în scenă delegaţia României, condusă de gimnasta Cătălina Ponor. Este prima gimnastă din istoria participărilor noastre la Jocurile Olimpice care poartă drapelul României

3.35 Intră în scenă delegaţia Statelor Unite

 

2:50 A început unul din cele mai aşteptate momente ale evenimentului, defilarea delegaţiilor.

2:48 Prima parte a ceremoniei s-a încheiat. În cadrul ceremoniei s-a atras atenţia întregii lumi asupra pericolelor care pândesc planeta, ca urmare a încălzirii globale. Oraşe precum Amsterdam, Dubai, Shanghai, Rio de Janeiro ar putea fi afectate serios, astfel că aceste la Jocuri Olimpice s-a tras un semnal de alarmă serios. Lumea a fost încurajată să planteze, în dauna distrugerii naturii.

2:15 Începutul spectacolului de pe Maracana este o călătorie în timp, în etapele care au marcat istoria Braziliei, precum colonizarea portugheză sau evocarea sclaviei. Jocul culorilor este grandios

2:07 A fost prezentat tribunelor Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, apoi s-a trecut la intonarea imnului naţional al Braziliei, interpretată într-o notă personală

UPDATE 02:00 Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio a început

La deschiderea competiţiei vor fi prezenţi doi dintre cei mai faimoşi cântăreţi din Brazilia, Gilberto Gil şi Caetano Veloso, precum şi un cântăreţ de muzică rap în vârstă de 12 ani. De asemenea vor fi prezenţi dansatori proveniţi din 12 şcoli de samba din Rio.

Peste 10.000 de sportivi din 206 ţări vor concura pentru 4.924 de medalii, la 42 de sporturi, de la atletism până la golf sau taekwondo. România este reprezentată la ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice de o delegaţie formată din 96 de sportivi şi şapte rezerve, la 15 sporturi.

Cifrele Jocurilor Olimpice de la Rio 2016

10.500 - Numărul de sportivi provenind din 206 ţări diferite.

85.000 - Numărul de persoane însărcinate cu securitatea la JO (la Londra în 2012 au fost 42.000 de persoane).

207 - Numărul delegaţiilor prezente, dintre care pentru prima oară una formată din refugiaţi

32 - Numărul de situri olimpice în oraşul Rio de Janeiro, concentrate în patru mari zone: Barra De Tijuca; Copacabana; Maracana şi Deodoro.

25.000 - Numărul jurnaliştilor acreditaţi.

42 - Numărul de discipline sportive desfăşurate în cele 17 zile de competiţie. Golful a reapărut ca sport olimpic după 112 ani de absenţă. Şi rugbiul revine după 92 de ani.

450.000 - Numărul prezervativelor distribuite celor 10.500 de sportivi, 41 de fiecare, adică două pe zi.

5 miliarde de dolari - Acesta este bugetul iniţial. Însă bugetul a fost redus, astfel că sportivii nu au televizoare în camere, s-a făcut economie la hârtie, iar zona VIP este mai modestă ca la alte ediţii.

500.000 - Numărul turiştilor aşteptaţi la Rio de Janeiro

306 medalii - Numărul de medalii decernate. Acestea vor fi primite de 136 de femei, 161 de bărbaţi, iar nouă vor fi pentru probe mixte.

7,5 milioane - Numărul de bilete puse în vânzare, din care 3,8 milioane vândute la un preţ mai mic de 30 de dolari.

22 - Numărul de medalii olimpice - din care 18 de aur - pe care le are americanul Michael Phelps, cel mai titrat sportiv din istoria JO, aflat la a cincea Olimpiadă.

750.000 de metri pătraţi - Aceasta este suprafaţa totală a satului olimpic

45.000 de voluntari vor ajuta la buna desfăşurare a evenimentului.

1 - Este pentru prima oară în istoria Jocurilor Olimpice când o ţară din America de Sud devine organizatoare. Rio 2016 este a 31-a ediţie a JO. Anterior: 16 ediţii au fost organizate în Europa, şase în America de Nord, trei în Asia şi două în Oceania. Trei ediţii nu au avut loc (1916, 1940, 1944).

78.000 - Capacitatea stadionului Maracana, unde vor avea loc ceremoniile de deschidere şi de închidere.

31 - Atâtea clădiri de 17 etaje formează satul olimpic. Cele 3.604 de apartamente vor fi vândute după competiţie.

33.000 - Numărul de taxiuri de la Rio

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici