Robert Enke s-a sinucis

Portarul german al echipei Hanovra, Robert Enke, în vârstă de 32 de ani, s-a sinucis, marţi, aruncându-se în faţa trenului, conform consilierului şi prietenului său, Jorg Neblung.

204 afișări
Imaginea articolului Robert Enke s-a sinucis

Robert Enke s-a sinucis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A existat un accidentat mortal la calea ferată. El a fost călcat de tren şi a murit din cauza rănilor. Este vorba de o sinucidere", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Hanovra, Martina Stern.

"Pot confirma că este vorba de sinucidere", a spus Jörg Neblung.

Robert Enke a lăsat în urmă o soţie şi o fetiţă de opt luni adoptată în luna mai, la trei ani după ce fetiţa lor de doi ani a murit, din cauza unei boli la inimă.

"Suntem în stare de şoc. Nu ştiu ce să spun", a declarat managerul naţionalei Germaniei, Oliver Bierhoff.

Preşedintele clubului Hanovra, Martin Kind, s-a declarat consternat: "A fost un accident. Este o catastrofă. Nu reuşesc să înţeleg".

Antrenorul naţionalei Germaniei, Joachim Löw, şi Bierhoff i-au informat pe jucătorii din naţională de moartea lui Robert Enke.

Circa 300 de fani şi mai mulţi jucători de la Hanovra 96 s-au strâns în faţa sediului clubului, în semn de doliu. Fanii au depus coroane de flori şi au aprins lumânări, formând semnul 96, referindu-se la anul 1896, anul înfinţării clubului.

Rezerva lui Jens Lehmann la Euro-2008, Robert Enke (6 selecţii) şi-a început cariera la Borussia Mönchengladbach (1996-99), plecând apoi la Benfica Lisabona (1999-2002). El a fost remarcat de FC Barcelona, care îl transferă, dar reuşeşte să se impună.

Sezonul 2003-04 este cel mai trist din cariera sa: Robert Enke, traumatizat de eşecul la FC Barcelona, încearcă să se relaneseze la echipa turcă Fenerbahçe.Primul său meci oficial va fi şi ultimul: încercând să-l facă uitat pe internaţionalul turc Rüstü, Robert Enke ratează debutul şi încasează trei goluri. Distrus de reacţia fanilor turci, fuge din Turcia în timpul nopţii şi rămâne în şomaj şase luni. Apoi, clubul spaniol Tenerife îi oferă ajutorul câteva luni.

În iunie 2004 la Hanovra, Robert Enke o ia de la zero, în mare anonimat, reuşind să se impună şi să înregistreze prima selecţie în naţionala Germaniei, în martie 2007.

Dorit de mari cluburi europene, Robert Enke şi-a anunţat la finalul sezonului intenţia de rămâne la Hanovra. El a avut un început de sezon dificil, fiind bolnav mai multe săptămâni în septembrie şi octombrie, victimă a unei infecţii intestinale.

El a apărat poarta naţionalei Germaniei pentru ultima oară la Baku, la 12 august 2009, la victoria cu Azerbaïdjan (2-0).

Robert Enke a jucat ultimul său meci, duminică, în campionatul Germaniei, cu Hamburger SV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici