Roger Federer a încheiat colaborarea cu antrenorul Stefan Edberg

Tenismenul Roger Federer a încheiat după doi ani colaborarea cu antrenorul suedez Stefan Edberg, în staful elveţianului clasat pe locul 3 mondial fiind cooptat fostul jucător croat Ivan Ljubicici.

494 afișări
Imaginea articolului Roger Federer a încheiat colaborarea cu antrenorul Stefan Edberg

Roger Federer a încheiat colaborarea cu antrenorul Stefan Edberg (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Totodată, în echipa lui Federer vor rămâne antrenorul Sverin Luthi, fizioterapeutul Daniel Troxler şi preparatorul fizic Pierre Paganini.

"După doi ani plini de succese, vreau să îi mulţumesc lui Stefan Edberg, idolul meu din copilărie, pentru faptul că a fost de acord să se alăture echipei mele. A fost un vis devenit realitate. Deşi trebuia să fie numai pentru 2014, Stefan a fost de acord să extindem parteneriatul şi anul acesta, ceea ce am apreciat cu adevărat. M-a învăţat multe lucruri şi influenţa lui asupra jocului meu va rămâne. El va fi întotdeauna parte din echipa mea. Severin Luthi, cu care lucrez din 2008, va continua să fie antrenorul meu principal, ajutat de Ivan Ljubicici. Atât Daniel Troxler, fizioterapeutul meu, cât şi Pierre Paganini, de mult timp antrenorul meu de fitness, vor rămâne în cadrul echipei", a afirmat Federer, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook.

La rândul său, Edberg, care a cucerit şase titluri de Grand Slam ca jucător, a declarat că a petrecut doi ani superbi alături de elevul său. "După un extraordinar an 2014, am decis să mai lucrăm un an în plus, cu menţiunea că era ultimul. Cred că Roger are încă multe de făcut în tenis şi că poate câştiga turnee mari", a afirmat Edberg, potrivit lequipe.fr.

Federer, care are în palmares 17 titluri de Grand Slam în carieră, a lucrat cu Edberg din ianuarie 2014, elveţianul câştigând 11 turnee în această perioadă, dintre care şase în acest an. Federer a ajuns în finala ultimei ediţii a US Open, pe care a pierdut-o în faţa sârbului Novak Djokovici, locul 1 ATP. Suedezul i-a îmbunătăţit lui Federer jocul de atac, mai ales stilul serviciu-vole.

În vârstă de 34 de ani, Roger Federer nu are gânduri de retragere, el confirmând participarea la următoarele două ediţii ale turneului de la Stuttgart, din 2016 şi 2017.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici