Roger Federer scoate la licitaţie echipamentul sportiv din momentele de glorie ale carierei sale

Sportivul elveţian Roger Federer, considerat în opinia multor specialişti cel mai bun jucător de tenis al tuturor timpurilor, a decis să scoată la licitaţie, cu scop caritabil, o colecţie personală de articole sportive folosite de-a lungul carierei sale, obiecte estimate la 1,15 milioane euro.

232 afișări
Imaginea articolului Roger Federer scoate la licitaţie echipamentul sportiv din momentele de glorie ale carierei sale

Roger Federer. Sursa FOTO: Profimedia

Elveţianul va organiza în vara acestui an două licitaţii, în cadrul cărora va pune la bătaie obiecte sportive din colecţia personală.

De 20 de ori câştigător de Grand Slam, Roger Federer va folosi banii adunaţi pentru a finanţa acţiunile fundaţiei sale. Licitaţiile, organizate de Christie's, vor avea loc în lunile iunie şi iulie.

Prima licitaţie va avea loc, cu participarea fizică a licitatorilor, pe 23 iunie şi va include 20 de loturi, fiecare fiind reprezentativ pentru câte unul dintre titlurile de Grand Slam ale lui Federer. Preţurile vor varia de la 3.000 şi 70.000 de lire sterline (80.400 euro).

Printre articole se află şi ţinuta şi racheta de la victoria din finala Openului Francez din 2009, când Federer l-a învins pe Robin Soderling, incluzând chiar şi pantofii încă acoperiţi de zgura roşie de pe arena principală de la Roland Garros.

Fanii şi colecţionarii vor putea, de asemenea, să liciteze pentru trusa şi racheta pe care le-a folosit în 2007, în a doua din cele trei finale câştigate la Wimbledon, împotriva rivalului său de o viaţă, Rafael Nadal, inclusiv pantofi decoraţi cu steagurile Elveţiei, care reprezintă titlurile sale de la Wimbledon.

Elegantul cardigan alb cu emblema RF, purtat înainte de a-l înfrunta pe britanicul Andy Murray în finala din 2012 de la Wimbledon, este de asemenea scos la vânzare, la fel ca şi pantofii pe care i-a purtat când a câştigat al treilea Wimbledon, împotriva lui Andy Roddick.

„Fiecare piesă din aceste obiecte reprezintă un moment din cariera mea şi îmi oferă oportunitatea să împărtăşesc o parte din colecţia mea personală cu fanii mei din întreaga lume”, a spus Federer.

„Veniturile vor sprijini Fundaţia Roger Federer, şi ne vor ajuta să continuăm să livrăm resurse educaţionale copiilor din Africa şi Elveţia”.

O a doua licitaţie, online, are loc în iulie, cu 300 de articole la preţuri mai mici, cum ar fi manşetele purtate de Federer în timpul celui de-al 1.500-lea meci profesionist, în cadrul unui turneu din Basel.

Casa de licitaţii organizatoare a evaluat întreaga colecţie la un milion de lire sterline (1,15 mil euro), dar speră să ajungă la 1,5 milioane de lire sterline (1,72 mil euro).

„Piaţa de suveniruri sportive este în plină expansiune de ani de zile, în special pentru piesele purtate în timpul competiţiilor şi semnate cu autograful sportivului. Licitaţiile vor fi, fără îndoială, o piatră de hotar în acest fenomen, în continuă creştere la nivel mondial." A declarat un reprezentant al casei de licitaţii, citat de Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici