Roger Federer l-a învins pe Rafael Nadal şi a cucerit al şaselea trofeu al sezonului, la Shanghai

Jucătorul elveţian Roger Federer, locul 2 ATP, l-a învins, duminică, scor 6-4, 6-3, pe spaniolul Rafael Nadal, liderul mondial, şi a câştigat turneul ATP Masters 1.000 de la Shanghai, dotat cu premii în valoare de 5.924.890 de dolari.

415 afișări
Imaginea articolului Roger Federer l-a învins pe Rafael Nadal şi a cucerit al şaselea trofeu al sezonului, la Shanghai

Roger Federer l-a învins pe Rafael Nadal şi a cucerit al şaselea trofeu al sezonului, la Shanghai

Partida a durat o oră şi 13 minute. Elveţianul şi-a păstrat serviciul în ambele seturi şi a reuşit un break în primul act şi încă două în cel de-al doilea. El a rămas invincibil în faţa lui Nadal, în 2017, pe care l-a mai învins la Australian Open, Indian Wells şi Miami.

Este cel de-al şaselea titlu cucerit de Federer în 2017, după cele de la Australian Open (Grand Slam), Indian Wells (Masters 1.000), Miami (Masters 1.000), Halle (500) şi Wimbledon (Grand Slam) şi al 94-lea al carierei. Federer l-a egalat Ivan Lendl la numărul de trofee şi îi mai stă în faţă doar Jimmy Connors, cu 109 titluri.

După cinci victorii consecutive ale lui Federer, dintre care patru în 2017 şi una în 2015, Nadal conduce cu 23-15, în ceea ce priveşte confruntările directe. Ultima victorie a spaniolului în faţa lui Federer a avut loc, însă, în 2014, în semifinale la Australian Open.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici