Roger Federer nu are gânduri de retragere. A confirmat participarea la două ediţii, la Stuttgart

Tenismenul Roger Federer, locul 3 ATP, nu are gânduri de retragere, campionul elveţian în vârstă de 34 de ani confirmând participarea la următoarele două ediţii ale turneului de 250 de puncte de la Stuttgart, din 2016 şi 2017, informează site-ul oficial al competiţiei.

441 afișări
Imaginea articolului Roger Federer nu are gânduri de retragere. A confirmat participarea la două ediţii, la Stuttgart

Roger Federer nu are gânduri de retragere. A confirmat participarea la două ediţii, la Stuttgart

Federer, unul dintre cei mai valoroşi jucători de tenis din istorie, nu a fost prezent la ediţia din acest an a Mercedes Cup, care din 2015 se dispută pe iarbă, în iunie, după ce anterior a avut loc pe zgură, în luna iulie. Acum face parte din seria de competiţii pe iarbă care precede turneul de la Wimbledon. În 2016, Mercedes Cup va avea loc între 4 şi 12 iunie, iar învingătorul va primi un automobil pe lângă premiul în bani.

"Am urmărit la televizor prima ediţie (n.r. - pe iarbă), a fost o ambianţă foarte frumoasă. Am dorit întotdeauna să joc la turneul de la Stuttgart, dar se desfăşura mereu într-un moment nepotrivit, după Wimbledon. Acum că au schimbat locul în calendar, posbilitatea de a participa la Mercedes Cup este entuziasmantă. Abia aştept. Îmi place să joc pe iarbă - întotdeauna mi-a plăcut, îmi va plăcea mereu", a declarat fostul lider ATP.

Prezent în circuitul profesionist de 17 ani, Federer a încheiat anul 2015 cu o finală pierdută la Turneul Campionilor de la O2 Arena din Londra, în faţa sârbului Novak Djokovici, locul 1 ATP. Elveţianul a câştigat în acest an şase turnee, la Brisbane, Dubai, Istanbul, Halle, Cincinnati şi Basel. El a mai fost finalist la Wimbledon, US Open, Indian Wells şi Roma.

"Federer Express" are în palmares 17 titluri de Grand Slam pe toate suprafeţele (cele mai multe pe iarbă, la Wimbledon - 7) şi a fost pentru 302 săptămămâni numărul 1 mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici