Roger Federer, primul tenismen cu 300 de meciuri câştigate la turneele Masters 1.000

Elveţianul Roger Federer, locul 3 ATP, l-a învins, miercuri, cu scorul de 7-6 (4), 5-7, 6-2, pe canadianul Vasek Pospisil, locul 46 ATP, la Cincinnati, şi a devenit primul tenismen care a câştigat 300 de partide la turneele Masters 1.000.

122 afișări
Imaginea articolului Roger Federer, primul tenismen cu 300 de meciuri câştigate la turneele Masters 1.000

Roger Federer, primul tenismen cu 300 de meciuri câştigate la turneele Masters 1.000 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este întotdeauna bine să atingi astfel de cifre frumoase, dar în opinia mea am stabilit recorduri mai importante ca acesta", a declarat Federer.

Fostul lider mondial a disputat primul meci la un turneu Masters 1.000 la Miami, în anul 2000, şi de atunci a suferit 89 de înfrângeri. Din cele 79 de turnee câştigate de el, 21 au fost din această categorie, însă ultimul său succes datează din 2012, când s-a impus tot la Cincinnati.

De atunci, Federer, 33 de ani, a jucat patru finale, toate pierdute, dintre care trei, Indian Wells, Monte-Carlo şi Toronto, în acest an.

TITLURILE ZILEI

Următorul în clasamentul meciurilor câştigate la Masters 1.000 este spaniolul Rafael Nadal, locul 2 ATP, cu 281 de partide, urmat de actualul lider mondial, sârbul Novak Djokovici, cu 220 de victorii.

La turneul de la Cincinnati, Roger Federer va juca, joi, cu francezul Gael Monfils, locul 23 ATP, în optimile de finală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici