Roger Federer şi Rafael Nadal vor face pereche la dublu pentru prima dată în carieră

Jucătorii de tenis Roger Federer (35 de ani) şi Rafael Nadal (30 de ani) vor juca împreună la dublu pentru prima oară în carieră, la ediţia inaugurală a turneului Laver Cup, care se va desfăşura la Praga, Cehia, în perioada 22-24 septembrie 2017.

3873 afișări
Imaginea articolului Roger Federer şi Rafael Nadal vor face pereche la dublu pentru prima dată în carieră

Roger Federer şi Rafael Nadal vor face pereche la dublu pentru prima dată în carieră (Imagine: news18.com/)

"Sunt foarte entuziasmat de faptul că voi juca în echipă cu Rafa. Nu am avut niciodată această şansă, pentru că până acum ne-am aflat doar faţă în faţă, de-o parte şi de cealaltă a fileului. Îmi va face mare plăcere să joc alături de el", a declarat tenismenul elveţian, într-o conferinţă de presă.

Chiar dacă turneul nu face parte din circuitul ATP, Federer spune că va trata toate meciurile cu maximă seriozitate: "Laver Cup este unul dintre cele mai fascinante turnee pe care le-am văzut în tenis în ultima perioadă. Va fi o experienţă diferită şi voi da totul pentru a câştiga".

În cadrul concursului se vor înfrunta două echipe formate din câte şase jucători: "Europa", cu Nadal şi Federer în componenţă, printre alţii, şi "Restul lumii".

La noul turneu cu caracter demonstrativ, foştii mari tenismeni Bjorn Borg (60 de ani) şi John McEnroe (58 de ani) vor conduce de pe bancă jucătorii care reprezintă Europa, respectiv Restul lumii. Ei vor avea şi dreptul să selecţioneze câte doi tenismeni, iar ceilalţi jucători vor fi acceptaţi în funcţie de clasamentul stabilit după turneul US Open.

Competiţia a primit, în semn de respect, numele fostului mare jucător australian Rod Laver, acum în vârstă de 78 de ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici