Roland Garros: Djokovici - Nadal, finala din semifinale. Arena, evacuată

  • Spaniolul a dispus în patru seturi de Schwartzman, în sferturile de finală.
  • Sârbul a trecut, tot în patru seturi, de Berrettini.
  • Din pricina restricţiilor, spectatorii au fost evacuaţi din tribună, la ora 23.00.
714 afișări
Imaginea articolului Roland Garros: Djokovici - Nadal, finala din semifinale. Arena, evacuată

Roland Garros: Djokovici - Nadal, finala din semifinale. Arena, evacuată

S-au disputat, miercuri, ultimele două sferturi de finală de la Roland Garros.

Rafael Nadal, 35 de ani şi favorit număr 3 ATP, este în semifinalele turneul de la Roland Garros. Ibericul a dispus cu scorul 6-3, 4-6, 6-4, 6-0 de argentinianul Diego Schwartzman, 28 de ani şi favorit 10.

Pentru Nadal este semifinala cu numărul 14 pe suprafaţa roşie de la Paris. Ibericului i-a fost însă şifonat un record de către sud-american.
Rafa a ajuns la 36 de seturi la rând câştigate la Paris. Recordul era de 41 şi îi aparţinea suedezului Borg, care n-a cedat set de la finala din 1979 şi finala din 1981.

Liderul mondial Novak Djokovici, 34 de ani, a închis ziua în duelul purtat contra italianului Matteo Berrettini, 25 de ani şi favorit 9.
Ciudat, ”Nole” a avut viaţă uşoară contra lui Berrettini, impunându-se în minimum de seturi, scor 6-3, 6-2, 6-7 (5), 7-5 În mod normal, italianul ar fi trebui să-i pună adversarului mai multe probleme, fiind mult mai odihnit. Peninsularul a avut zi liberă luni. El n-a evoluat în optimile de finală, după ce elveţianul Roger Federer s-a retras înaintea jocului.

În setul 4, la scorul de 3-2 pentru sârb, organizatorii au oprit meciul, pentru a le permite spectatorilor să părăsescă arena. În Franţa, de la ora 23.00 încep restricţiile stabilite de autorităţi pentru stoparea pandemiei.

Între Roger Federer (39 de ani), Rafael Nadal (35 de ani) şi Novak Djokovici (34 de ani) se duce o luptă acerbă pentru titlul de cel mai mare jucător de tenis din istorie. Primii doi au în palmares 20 de titluri de Mare Şlem, iar sârbul vine tare din urmă, cu 18.

La meciurile directe, Nole îl conduce pe Rafa cu 29-28.

În cealaltă semifinală, care va avea loc vineri, grecul Stefanos Tsitsipas, favorit 5, se va duela cu germanul Alexander Zverev, favorit 6. Elenul este favoritul caselor de pariuri să prindă prima finală la Roland Garros.

La fete, tot miercuri, cehoaica Barbora Krejcikova (25 de ani, 33 WTA) a dispus de americanca Cori Gauff (17 ani, 25 WTA), scor 7-6 (6), 6-3, iar grecoaica Maria Sakkari (25 de ani, 18 WTA) a trimis-o acasă pe poloneza Iga Swiatek (20 de ani, 9 WTA), deţinătoarea trofeului.Poloneza avea 11 meciuri conscutive fără set pierdut (22 de seturi).
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici