România a câştigat medalia de argint la Campionatele Mondiale de canotaj de la Linz

România a urcat pe podium sâmbătă, 31 august, la Campionatele Mondiale de canotaj de la Linz. Echipajul de patru rame fără cârmaci, format din Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari, a obţinut medalia de argint.

558 afișări
Imaginea articolului România a câştigat medalia de argint la Campionatele Mondiale de canotaj de la Linz

SURSA FOTO: Facebook Federaţia Română de Canotaj

Aurul a fost câştigat de echipa din Polonia, cu şase minute, nouă secunde şi 860 de miimi, în timp ce tricolorii au fost cronometraţi cu 6:11.410. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Marea Britanie, cu 6:11.760.

Echipajul de dublu vâsle categorie uşoară, format din Ionela-Livia Cozmiuc şi Gianina-Elena Beleagă, a ocupat locul 4 în finala A, după Noua Zeelandă, Olanda şi Marea Britanie. Româncele au obţinut însă, calificarea la Jocurile Olimpice.

Barca de dublu rame feminin, cu Amalia Bereş şi Cristina Popescu, a trecut prima linia de sosire în finala B, obţinând calificarea la Jocurile Olimpice, iar barca de dublu rame masculin, cu Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc, a câştigat şi ea biletul la Jocurile Olimpice.

Românii, care au ratat, vineri, 30 august, calificarea la fotofiniş, au ocupat locul patru în finala B, poziţie care le-a asigurat prezenţa la competiţia olimpică de anul viitor.

România are şapte bărci calificate la Jocurile Olimpice din 2020.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici