ROMÂNIA a învins UNGARIA, SCOR 3-0, în preliminariile Cupei Mondiale - GALERIE FOTO

Reprezentativa de fotbal a României a învins, vineri seară, pe Arena Naţională, cu scorul de 3-0 (2-0), selecţionata Ungariei, într-un meci contând pentru grupa D de calificare la Cupa Mondială din 2014, din Brazilia.

5499 afișări
Imaginea articolului ROMÂNIA a învins UNGARIA, SCOR 3-0, în preliminariile Cupei Mondiale - GALERIE FOTO

ROMÂNIA - UNGARIA, SCOR 2-0, în preliminariile CM (Imagine: Alexandru Hojda-Mediafax Foto)

Golurile au fost marcate de Ciprian Marica '2, Mihai Pintilii '31 şi Cristian Tănase '88.

1-0: Ciprian Marica a recuperat la 40 de metri de poarta ungurilor, a înaintat până în careu şi a marcat cu un şut plasat de la 14 metri în stânga lui Bogdan.

2-0: Stancu a recuperat o minge în jumătea de teren a României, aceasta a ajuns la Torje, care i-a pasat lui Marica, atacantul întorcând mingea la Pintilii, care a şutat la vinclu de la 20 de metri.

TITLURILE ZILEI

3-0: Acţiune personală a lui Tănase, care l-a driblat pe Guzmics şi a înscris cu un şut de la 14 metri la colţul lung.

GALERIE FOTO

România: Tătăruşanu - Măţel, Goian, Chiricheş, Raţ - Bourceanu, Pintilii - Torje (Tănase '58), Stancu, Maxim (Ad. Popa '64) - Marica (Hoban '79). Selecţioner: Victor Piţurcă

Ungaria: Bogdan - Vanczak, Liptak, Guzmics, Kadar - Korcsmar (Hajnal '34), Varga (Lourencsics '68) - Koman (Szabics '85), Bode, Dszudsak - Szalai. Selecţioner: Sandor Egervari

Cartonaşe galbene: Bourceanu '50 / Korcsmar '14, Liptak 45+2, Vanczak '60

Meciul a fost arbitrat de Alberto Undiano Mallenco, ajutat de Roberto Diaz Perez Del Palomar şi Pau Cebrian Devis, iar Carlos Clos Gomez a fost rezervă. Comisar de joc a fost englezul Mike Foster, iar evaluator (observator) de arbitraj, italianul Alfredo Trentalange.

Suporterii români au fluierat imnul Ungariei, iar în timpul intonării imnului României, fanii unguri s-au întors cu spatele spre teren.

Suporterii români de la peluza S au făcut o coregrafie cu steagul României, iar conturul ţării era realizat din cartoane albe. În interior, era desenat un suporter cu mâinile ridicate. "Vă aşteaptă izbânda, vă aşteaptă şi fraţii, nădejdea e numai la voi", era mesajul arborat de fani. De asemenea, a fost afişat următorul banner: "Mărăşeşti, pe aici ungurii nu trec". Pe mai multe pânze ale fanilor scria: "1918", dar a mai fost afişat şi un alt banner pe care scria: "4 iunie 1920", cu referire la semnarea tratatului de la Trianon. "Salvaţi Roşia Montană", "Câştigăm aurul la Jocurile Olimpice", "Stop Chevron", au fost alte mesaje ale fanilor români.

La meci au fost prezenţi printre alţii Mircea Lucescu, Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu şi Florin Răducioiu.

Următorul meci al naţionalei României va avea loc, marţi, de la ora 21.00, tot pe Arena Naţională, în compania selecţionatei Turciei.

LIVE TEXT

Minutul 90: FINAL

Minutul 88: GOOL ROMÂNIA!!!! Cristian Tănase marchează cu un gol superb, de la aproximativ 16 metri.

Minutul 82: Dszudsak a executat o lovitură liberă de la aproximativ 18 metri, şutul lui trecând peste poartă.

Minutul 79: Iese Marica, intră Hoban.

Minutul 74: Jucătorii unguri s-au apropiat de poarta elevilor lui Piţurcă, dar de fiecare dată apărarea îşi face datoria.

Minutul 70: Bogdan salvează de două ori poarta echipei sale, stopând şuturile trimise de Adi Popa din 6 metri. Şi Marica ratează să majoreze scorul, lovitura sa de cap trecând peste poartă.

Minutul 69: Ocazie pentru România. Bogdan Stancu a scăpat singur spre poartă, însă şutul său a fost respins de portarul echipei Ungariei.

Minutul 64: Maxim este înlocuit cu Adi Popa.

Potrivit organizatorilor, la meci asistă aproximativ 41.000 de spectatori.

Minutul 58: Torje este înlocuit de Tănase.

Minutul 56: Atac pe partea dreaptă al echipei Ungariei, mingea ajunge la Dszudsak, aflat pe stânga, însă şutul plasat al acestuia trece peste poartă.

Minutul 50: Bourceanu primeşte cartonaşul galben.

Minutul 46: A început repriza a doua.

Minutul 45: PAUZĂ

Minutul 40: Tătăruşanu respinge un şut al lui Hajnal.

Jandarmeria a anuţat că suporterii unguri vor fi conduşi la Gara de Nord imediat după meci

Suporterii României şi cei ai Ungariei vor fi conduşi de jandarmi, după meciul de vineri seară, pe trasee separate, fanii formaţiei oaspete urmând să ajungă la Gara de Nord, cu mijloacele de transport puse la dispoziţie în acest scop, informează Jandarmeria Română.

Jandarmeria recomandă cetăţenilor să evite staţionarea în proximitatea Arenei Naţionale sau pe traseele de defluire a suporterilor, mai precizează sursa citată, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Măsurile au fost dispuse pentru a limita riscul producerii de noi incidente.

În privinţa incidentelor de dinaintea meciului de fotbal România-Ungaria, Jandarmeria afirmă că acestea "au fost generate exclusiv de atitudinea suporterilor unguri care, pe fondul consumului excesiv de alcool, au aruncat cu sticle, pietre, fumigene şi petarde şi au forţat cordonul de jandarmi, distrugând mobilierul teraselor şi unele mijloace de transport".

"Niciun locuitor al Capitalei nu a suferit vreo agresiune din partea suporterilor maghiari, în ciuda momentelor tensionate din Centrul Vechi şi din Gara de Nord", se mai arată în comunicatul Jandarmeriei.

Incidentele s-au soldat, în schimb, cu rănirea a doi jandarmi şi cinci suporteri unguri, iar fanii turbulenţi au fost ridicaţi şi conduşi la Poliţie, potrivit sursei citate.

Minutul 36: O nouă ocazie pentru România. Marica i-a pasat lui Maxim, în faţa porţii echipei ungare, însă adversarii reuşesc să respingă şutul acestuia spre poartă.

Minutul 31: România majorează scorul la 2-0. Pintilii trimite de la aproximativ 20 de metri în vinclul porţii apărate de Bogdan.

Minutul 13: Torje a încercat un şut din voleu la un corner executat de pe partea dreaptă, însă balonul a trecut cu mult peste poartă.

Minutul 8: Un şut al lui Bourceanu de la aproximativ 20 de metri este prins de portarul Bogdan.

Minutul 2: GOOL ROMÂNIA!!!! Marica deschide scorul după numai 1 minut şi 38 de secunde. Marica a interceptat o minge din picioarele unui fundaş, a sprintat spre poartă şi a înscris cu un şut plasat pe colţul scurt.

Minutul 1: A început prima repriză.

Înainte de debutul partidei, au mai avut loc câteva incidente între suporteri:

Două grupuri de suporteri români s-au bătut, în peluză, la Arena Naţională

Incidentele au avut loc la inelul 1 al peluzei suporterilor români, atrăgându-le atenţia şi jucătorilor celor două echipe, care înainte să intre în tunelul ce duce la vestiare, după încălzire, s-au oprit şi s-au uitat la fanii care se băteau.

Jandarmii au intervenit pentru calmarea spiritelor.

Fanii unguri au vrut să treacă de cordonul de securitate la Arena Naţională

Suporterii unguri de la peluza dinspre strada Pierre de Coubertain a Arenei Naţionale au încercat să treacă de cordonul de securitate şi să pătrundă la Tribuna 1, forţele de ordine fiind nevoite să intervină, cu aproximativ o oră înainte de meci.

Fanii unguri au încercat să rupă cordonul de garduri din sectorul în care se aflau şi să vină spre suporterii de la Tribuna I. Fanii au aruncat petarde şi jandarmii au intervenit, obligându-i să se retragă la locurile lor. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene şi bastoane şi au format un cordon în jurul fanilor unguri.

Echipele de start:

România: Tătăruşanu - Măţel, Goian, Chiricheş, Raţ - Bourceanu, Pintilii - Torje, Stancu, Maxim - Marica. Antrenor: Victor Piţurcă

Ungaria: Bogdan - Vanczak, Liptak, Guzmics, Kadar - Korcsmar, Varga - Koman, Bode, Dszudsak - Szalai. Antrenor: Sandor Egervari

Meciul va fi arbitrat de Alberto Undiano Mallenco, ajutat de Roberto Diaz Perez Del Palomar şi Pau Cebrian Devis, iar Carlos Clos Gomez va fi rezervă. Comisar de joc va fi englezul Mike Foster, iar evaluator (observator) de arbitraj, italianul Alfredo Trentalange.

Preşedintele FRF Mircea Sandu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că partida România - Ungaria este cea mai importantă din grupă pentru echipa pregătită de Victor Piţurcă, şansele de a prinde barajul devenind nule în cazul unei înfrângeri.

Incidente violente au avut loc, vineri după-amiază, în Centrul Istoric din Bucureşti şi la Gara de Nord, în care au fost implicaţi suporteri maghiari veniţi să asiste la meciul România - Ungaria din preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

Primele incidente violente au izbucnit în Centrul vechi, unde fanii maghiari au refuzat să se urce în autocarele ce urmau să-i transporte la Arena Naţională. Pentru a-i calma, jandarmii au apelat la bastoanele din doptare şi la gazele lacrimogene.

Jandarmii au fost nevoiţi să apele la gaze lacrimogene şi la Gara de Nord, unde un tren cu 13 vagoane a sosit în jurul orei 15:45. Trenul a transportat 930 de suporteri.

Fanii au fost scoşi din gară în grupuri de câte 60-70 de persoane şi au fost urcaţi în zece autobuze puse la dispoziţie de organizatori, pe Calea Griviţei, pentru a se deplasa în fan-zone-ul de la Arena Naţională. Cel de-al doilea grup de suporteri care se deplasa către autobuze a aruncat cu sticle şi diverse obiecte, încercând să rupă cordonul forţelor de ordine. Jandarmii au intervenit în forţă, cu gaze lacrimogene şi cu obiectele din dotare.

Mai mulţi fani au ajuns la spitale din Bucureşti, în incidente fiind răniţi şi trecători din zonele afectate de incidente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici