România candidează la organizarea CM de box la tineret şi junioare

Federaţia Română de Box a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, organizată la Ploieşti, că a trimis la sediul AIBA dosarul complet pentru organizarea Campionatului Mondial de tineret şi junioare.

123 afișări
Imaginea articolului România candidează la organizarea CM de box la tineret şi junioare

România a trimis oficial la AIBA dosarul pentru organizarea CM de tineret şi junioare

La conferinţa de presă organizată la Primăria Municipiului Ploieşti au participat preşedintele FR de Box, Leonard Doroftei, dar şi primarul urbei, Iulian Bădescu.

Leonard Doroftei este încrezător că România va găzdui competiţia mondială în Ploieşti. "Avem o tradiţie în boxul feminin, unde am obţinut 53 de medalii în ultimii 11 ani. Dacă vom primi competiţia, şi eu cred că o vom primi, va fi o recunoaşterea muncii depuse de Adrian Lăcătuş şi sportivele antrenate de el şi de soţia sa, Mihaela, campioană mondială şi europeană. Avem forţa şi susţinerea să organizăm la Ploieşti un Campionat Mondial. Săptămâna viitoare sunt convins că vom primi veşti bune din partea AIBA", a spus Doroftei.

La rândul său, primarul oraşului Ploieşti a dat asigurări că urbea prahoveană poate găzdui toate delegaţiile sportive. "Sunt ploieştean, sunt un mare admirator al lui Leonard Doroftei şi nu aveam cum să nu fiu alături de Federaţie în acest proiect care va transforma oraşul nostru în capitala boxului mondial. Suntem pregătiţi să găzduim această competiţie, dar şi cei peste 500 de sportivi şi oficiali care vor veni la Ploieşti", a declarat primarul Iulian Bădescu.

Candidatura Federaţiei Române de Box este susţinută şi de ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, dar şi de preşedintele COSR, Octavian Morariu.

Sigla Campionatului Mondial de Tineret şi Junioare este compusă din "lupul dacic" suprapus peste o pereche de mănuşi de box.

Forul internaţional va anunţa la data de 2 aprilie, numele oraşului desemnat să găzduiască CM de Tineret şi Junioare 2013. Iniţial, competiţia trebuia să se desfăşoare în Catania (Italia), dar din cauza inundaţiilor italienii au anunţat că nu mai pot susţine un astfel de proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici