România, debut cu victorie în preliminariile CE de handbal din 2014

Naţionala de handbal masculin a României a învins vineri, la Rishon Lezion, reprezentativa Belgiei, scor 35-19 (14-9), în meciul de debut din prima fază a preliminariilor CE din 2014, grupa C.

187 afișări
Imaginea articolului România, debut cu victorie în preliminariile CE de handbal din 2014

România, debut cu victorie în preliminariile CE de handbal din 2014 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Tot vineri, naţionala ţării gazdă a turneului, Israel a învins Irlanda, cu 49-10 (25-6).

România va juca sâmbătă, cu Irlanda, iar duminică, în compania echipei Israelului.

Prima fază a preliminariilor se derulează sub forma unor turnee, între 8-10 iunie, România aflându-se printre cele 16 echipe participante. Din cele patru grupe a câte patru echipe, prima clasată din fiecare şi alte două echipe cu cea mai bună linie de clasament vor obţine calificarea în faza a II-a a preliminariilor. Aceasta se va desfăşura cu şapte grupe a câte patru echipe, cele şase provenind din faza I, plus alte 22 care au obţinut calificarea directă, adică Austria, Bosnia, Belarus, Croaţia, Cehia, Spania, Franţa, Germania, Ungaria, Islanda, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, Slovenia, Serbia, Slovacia şi Suedia.

Danemarca este califică direct la turneul final, în calitate de naţiune organizatoare, iar celelalte locuri vor fi ocupate de primele două clasate din fiecare grupă, plus încă o echipă cu cea mai bună linie de clasament, după jucarea partidelor din faza a II-a a preliminariilor.

Turneul final al Campionatului European din 2014 va avea loc între 14-26 ianuarie, în Danemarca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici