România debutează la Jocurile Olimpice de Tineret 2016 de la Lillehammer, Norvegia

Ediţia a doua de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret a debutat, vineri seara, la Lillehammer, în Norvegia, cu festivitatea de deschidere.

464 afișări
Imaginea articolului România debutează la Jocurile Olimpice de Tineret 2016 de la Lillehammer, Norvegia

România debutează la Jocurile Olimpice de Tineret 2016 de la Lillehammer, Norvegia

Circa 1.100 de sportivi, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, din 70 de ţări se vor întrece la 15 discipline, în 13 baze sportive din cele cinci localităţi norvegiene, Lillehammer, Hamar, Gjoevik, Oeyer şi capitala Oslo, în perioada 12-21 februarie.

România va fi reprezentată de 22 de sportivi (10 fete şi 12 băieţi), care vor participa la nouă discipline sportive. Românii vor intra în competiţie sâmbătă, 13 februarie, la hochei pe gheaţă — îndemânare, schi fond, schi alpin şi patinaj viteză.

Iată delegaţia României la Jocurile Olimpice de Tineret 2016:

Schi fond: Nicoleta Luciana Sovarschi şi Iulian Ababei, antrenor Ioan Poponeci;

Biatlon: Eniko Marton şi Daniel Munteanu, antrenor Szilard Marton;

Sărituri cu schiurile: Andreea Diana Trâmbiţaş şi Nicolae Sorin Mitrofan, antrenor Csaba Magdo Nemeth;

Schi alpin: Iulia Boier şi Alexandru Ştefan Ştefănescu, antrenor Florin Cristea;

Hochei pe gheaţă (îndemânare): Diana Alexandra Iuga şi Eduard Căşăneanu, antrenor Levente Elekes;

Patinaj viteză: Mihaela Hogaş, antrenor Bogdan Adrian Stănescu;

Skeleton: Alexandra Elena Cristina Vicol, Daria Georgiana Miroiu, Diana Cristina Puşcaşu, Mihail Sebastian Enache şi Mihai Răzvan Trăsnea, antrenori Marius Tomiţă, Adrian Ene;

Monobob: Daniela Florina Gheauş şi Mihai Cristian Tentea, antrenor Iulian Daniel Păcioianu;

Sanie: Mihaela Carmen Manolescu, Theodor Andrei Aurelian Turea, Vasile Marian Gîtlan şi Flavius Ion Crăciun, antrenor Alexandru Grigore Comşa.

 

Medaliile care vor fi acordate la Lillehammer au fost create de designerul român Ciprian Burzo (20 ani). Acesta a câştigat concursul organizat vara trecută de Comitetul Internaţional Olimpic, fiind ales dintre 300 de propuneri venite din 65 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici