România - Germania: 29 - 24. Victorie pentru tricolore la Campionatul European de handbal feminin

România a tratat cât se poate de serios echipa Germania, în meciul doi de la Euro, şi a câştigat cu 29-24 după o evoluţie convingătoare, Naţionala s-a calificat deja în Main Round cu două puncte. Denisa Dedu a fost desesmnată jucătoarea meciului, după o prestaţie fabuloasă.

7248 afișări
Imaginea articolului România - Germania: 29 - 24. Victorie pentru tricolore la Campionatul European de handbal feminin

România - Germania: 29 - 24. Victorie pentru tricolore la Campionatul European de handbal feminin

După ce a detonat bomba cu Norvegia în prima etapă a Grupei D, Germania a fost privită cu foarte multă precauţie de Ambros Martin & Co. Olandezul Henk Groener a imprimat echipei un stil nordic, iar pentru tricolore un obiectiv a fost clar, să nu le lase pe adversare să repună repede, să meargă strună schimbarea atac – apărare. Anihilarea acestui joc a fost, fără discuţie, una din cheile unei alte mari victorii la Euro.

Selecţionerul a plcat la drum în meciul doi cu trei modificări în primul 7, cu Denisa Dedu, Aneta Udriştioiu şi Melinda Geiger în atac, plus Gabriela Perianu, încă de la început în axul central în apărare. Au rămas pe poziţii Crustina Neagu, Eliza Buceschi, Crina Pintea şi Cistina Florică. Strategia gândită de Ambros Martin a dat roade de la bun început, pentru că Melinda Geiger a deschis seria golurilor echipei României, iar Denisa Dedu s-a făcut remarcată între buturi.

Debutul partidei a semănpta izbitor cu România – Cehia. Tricolorele s-au desprins pe tabelă chiar de la primele acţiuni ale meciului. Denisa Dedu a apărat o aruncare de la 7 metri în minutul 3, banca României a sărit în aer de satisfacţie, dar cu multe experienţă în spate Ambros Martin a îndemnat la calm. Era doar începutul partidei.

România a desenat frumos în atac, iar echipa a finalizat aproape de pe toate posturile, mai puţin la nivelul pivotului, unde Crina Pintea a fost blocată de multe ori. Adversara şi-a luat măsuri speciale la handbalista tricoloră, dar nu a reuşit să o blocheze în acelaşi timp şi pe Neagu. Cristina s-a mişcat dezinvolt la linia de 9 metri, iar la poartă a tras atunci când a simţit că poate să înscrie. România s-a desprins la 5-1, iar de aici a ţinut-o pe Germania mai mereu la 3-4 goluri distanţă până la pauză. Avantajul maxim a fost atins în minutul 21, când tricolorele s-au desprins la 12-7. Efortul Denisei Dedu între buturi – şapte parade în prima parte, dintre care cinci din situaţie de unu la unu – a fost concretizat în atac de Neagu şi celelalte fete. Până la pauză, am consemnat şi momentul istoric al competiţiei: Cristina a ajuns la cota 206 goluri la Europene, un record absolut all-time. Performanţa va aparţine României mulţi ani de acum înainte.

După 14-11 la pauză, tricolorele au revenit de la cabine la fel de conectate. Poate că acea cădere cu Cehia din repriza secundă a venit până la urmă bine, pentru că a fost servită ca o lecţie de tabăra României. Anihilată în prima repriză, Crina Pintea a devenit un argint viu în partea secundă pe semicercul advers, iar Eliza Buceschi o minte limpede care a făcut diferenţa. Ajutată de alte cinci parade ale Denisei Dedu, cu care a urcat la 48%, România a ajuns la 22-15 în minutul 45. Când îţi merge poarta, nu are cum să nu-şi meargă şi jocul .

Înaintea partidei, unul din experimentaţii jurnalişti germani a ţinut să ne readucă aminte de meciul României cu Germania de la Mondialul din 2007, când adversara a câştigat medalia de bronz în prelungiri, tot în Franţa, după prelungiri şi după ce tricolorele au avut şapte goluri cu 10 minute înainte de final. Apoi, n-am uitat că Germania avea un bilanţ 5-1 cu România la Europene, deşi prima reprezentativă a fost mai prezentă în rezultate decât adversara, cel puţin în ultimul deceniu.

N-a mai fost însă loc de o istorie favorabilă Germaniei, România a evoluat convingător în continuare şi a primit cu plăcere orice cadou. Tot Denisa Dedu a marcat un gol din poartă în poartă în minutul 47, a imitat-o apoi şi Cristina Laslo, astfel că scorul a devenit 25-16, iar a doua victorie a naţionalei a devenit o certitudine. Ambros Martin a continuat să ţină echipa de bază până spre final, Germania a reuşit să lege mai multe goluri, dar. România a rămas cu un avantaj mare pe tabela de marcaj, iar Eliza Buceschi a devenit golgheterul acestui Campionat European. România a câştigat cu 29-24 şi s-a calificat în Main Round cu cel puţin două puncte. Urmează acum marele derby cu Norvegia, miercuri, de la ora 22:00.

România – Germania 29-24 (14-11)

Dedu 1, Dumanska – portari; Udriştioiu 2, Geiger 3, Buceschi 11, Neagu 5, Perianu, Laslo 1, Ardean-Elisei, Pintea 4, Florică 2, Raţiu, Polocoşer, Băcăoanu, Chiper, Dragut. Antrenor: Ambros Martin

Eckerle, Roch – portari; Zapf, Berger 2, Grijseels, Schmelzer 1, Smits 2, Behnke 8, Zschocke, Bolk 3, Grossmann 1, Weigel 2, Geschke 2, F. Muller 1, Schulze, Stolle 2. Antrenor: Henk Groener

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici